aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΛίβερπουλ-Σεβίλλη... ασήμι και σεντόνι!

Λίβερπουλ-Σεβίλλη… ασήμι και σεντόνι!

Οι Κόκκινοι για το 4ο τρόπαιο και οι Σεβιγιάνοι με το ρεκόρ κατακτήσεων στο μεγάλο ραντεβού της Βασιλείας. Και όλ’ αυτά με φόντο το Champions League (Τετάρτη, 21:45). Για τη Λίβερπουλ αυτό το ταξίδι προς τη Βασιλεία δεν είναι μόνο πιο κοντινό σε σχέση με αυτό που έχει να διανύσει χιλιομετρικά η αντίπαλος της. Οι Κόκκινοι φαντάζουν φαβορί και ως τέτοιο προσφέρονται και στοιχηματικά για το μεγάλο ραντεβού του «St Jakob».

Μόνο που η Σεβίλλη έχει το δικό της πλεονέκτημα και αυτό δεν είναι άλλο από την τρελή φούρια τριετίας που τρέχει στο θεσμό. Με το ρεκόρ του τρίτου διαδοχικού τελικού και του ότι είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία με τέσσερις κατακτήσεις, μόνο ως «θύμα» δεν μπορείς να την δεις και τούτο ισχύει και για τις κάθε λογής αποδόσεις που αδίκως την θεωρούν χαμένη από χέρι.

Η αλήθεια είναι ότι η Λίβερπουλ έχει το πιο βαρύ όνομα, αλλά όσον αφορά τη χάρη δεν υπάρχει κάποια σημαντική αγωνιστική διαφορά. Αμφότερες βέβαια έχουν και το τυράκι πέραν της κατάκτησης του τροπαίου αυτής καθ’ αυτής. Το ότι δηλαδή ο νικητής θα αγωνιστεί στο επόμενο Champions League. Εννοείται όμως ότι εκτός των χρημάτων και το μπάσιμο στο σεντόνι, οι δύο φιναλίστ θέλουν και τη δόξα του ασημικού.

basel Για τη Λίβερπουλ που παίζει ευρω-τελικό (χωρίς τα Σούπερ Καπ) για 12η φορά, εάν νικήσει, θα πιάσει σε τρόπαια τη Σεβίλλη. Οι Ανδαλουσιανοί πάλι έχουν καταφέρει κάτι μυθικό για το εκτόπισμα τους: να έχουν τους περισσότερους τελικούς στην Ευρώπη για τον 21ο αιώνα (σ.σ.: με αυτόν εννέα μαζί και με τα Σούπερ Καπ).

«Είναι από τις στιγμές που οφείλεις να δείξεις ότι αξίζεις να τις ζεις. Δεν αρκεί μόνο το να παίξεις καλό ποδόσφαιρο. Απαιτείται η μέγιστη ένταση και συγκέντρωση. Αναμένεται να γίνει μεγάλο ματς και ο τίτλος θα κριθεί σε όλες τις μικρές ή μεγάλες μάχες», είπε ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος στο μυαλό του δεν διανοείται να χάσει τη τελευταία ευκαιρία του να αγωνιστεί εκτός συνόρων την επόμενη σεζόν. Σε αυτό δεν θα έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο Σακό και τον τραυματία Τζο Γκόμες, ενώ αμφίβολος μέχρι τελευταία στιγμή παραμένει ο Οριζί.

jurgen Klopp

Οι Κόκκινοι έχουν ένα καλό ποσοστό επιτυχίας σε 34 αγώνες κόντρα σε ισπανικά clubs (14-10-10), μα ακόμα καλύτερο είναι το 100% στους δύο τελικούς που τους έχουν αντιμετωπίσει. Το 1981 νίκησαν 1-0 τη Ρεάλ και πήραν το Πρωταθλητριών και το 2001 5-4 στην παράταση του UEFA την Αλαβές. Οι Σεβιγιάνοι έχουν μικρότερο δείγμα γραφής με οκτώ αγώνες, μα δεν τα πηγαίνουν άσχημα (3-2-3), έχοντας φυσικά και το θριαμβευτικό 4-0 επί της Μίντλεσμπρο το 2006 στον τελικό του UEFA.

Οι μάχες στις οποίες αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Κλοπ, προφανώς αφορούν όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου. Ωστόσο, τα κλειδιά για τους δύο προπονητές θα είναι η εξουδετέρωση των παικτών που μοιράζουν το παιχνίδι.europa league champions

Ο Τζέιμς Μίλνερ με 2,4 πάσες κλειδιά βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με τον Εβερ Μπανέγα που έχει αντίστοιχα 2,3. Βέβαια το θέμα είναι το πως η Λίβερπουλ θα σταματήσει τον Κέβιν Γκαμεϊρό που σκοράρει ακατάπαυστα και έχει επτά γκολ στη διοργάνωση, με τον Ανταμ Λαλάνα να έχει τρία ως πρώτος σκόρερ των τυπικά γηπεδούχων.

Καθώς λοιπόν καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει ηττηθεί ποτέ της σε τελικό του Κυπέλλου UEFA/ Europa League με το ειδικό βάρος της ομάδας του Λιμανιού και το ιστορικό momentum που βιώνουν οι Ανδαλουσιανοί, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να διαγνωστεί. Και αυτό από μόνο του καθιστά ιδανικό αυτό το ραντεβού κούπας. Αυτό το βράδυ της Τετάρτης στη Βασιλεία που θ’ αναδείξει τον νέο… αντιβασιλέα της Ευρώπης, ο οποίος είναι 50% πιθανό να είναι ο ίδιος με πέρσι και πρόπερσι. Ή μήπως ήρθε η ώρα να σηκώσει το ασήμι ο Κλοπ, μπαίνοντας με το καλημέρα βαθιά μέσα στην ιστορία της Λίβερπουλ;

Πιθανές συνθέσεις…
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Σκρτελ, Τουρέ, Κλάιν, Αλμπέρτο Μορένο, Τσαν, Μίλνερ, Κοουτίνιο, Λαλάνα, Φιρμίνο, Στάριτζ

Σεβίλλη: Σορία, Κολοτζέτζακ, Ραμί, Μαριάνο, Εσκουδέρο, Κρικόβιακ, Ν’Ζονζί, Μπανέγα, Κόκε, Κονοπλιάνκα, Γκαμεϊρό.

europa league cup

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ