aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κρίμα κι άδικο, για τον Ατρόμητο

Περίεργο πράγμα ο αθλητισμός. Σε ανεβάζει και σε κατεβάζει από τη μία στιγμή στην άλλη. Θύμα αυτού του… κανόνα έπεσε και ο Ατρόμητος το βράδυ το βράδυ της Πέμπτης. Ένα βράδυ που θα θυμάται για πολλά χρόνια, αν λάβουμε υπόψη το πώς εξελίχθηκε όχι μόνο η δεύτερη, αλλά και η πρώτη αναμέτρηση με την Ντιναμό Μπρεστ.

Εκείνη η συγκλονιστική προσπάθεια του πρώτου αγώνα, στο τέλος της οποίας η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι είχε μειώσει από το 0-4 στο 3-4 μέσα σε 14 λεπτά, ακολουθήθηκε από μια ακόμη πιο δραματική βραδιά.

Οι Λευκορώσοι του (προέδρου) Ντιέγκο Μαραντόνα ισοφάρισαν στο 90’+5’ με κεφαλιά του Νεστάιχιτς και έστειλαν τους Περιστεριώτες απευθείας στην… κατάθλιψη. Ο Μανούσος κατάφερε να λυτρώσει την ομάδα του με έναν «κεραυνό» στο 80ο λεπτό, λυτρώνοντας τους μόλις έξι λεπτά αφότου ο Ισραηλινός διαιτητής τους είχε αρνηθεί καθαρό γκολ του Κουλούρη. Και εκεί που όλα έδειχναν πως το όνειρο του Ατρόμητου, αυτό που ξεκίνησε πέρυσι τέτοια εποχή υπό τις οδηγίες του Αυστριακού προπονητή, θα συνεχιστεί με μια ευρωπαϊκή πρόκριση, ήρθε το γκολ των Λευκορώσων και τους γκρέμισε τα όνειρα.

Το γκολ άργησε να έρθει και η αλήθεια είναι ότι εν μέρει αυτό δικαιολογείται. Παρότι ανώτερη, η ελληνική ομάδα δεν μετουσίωνε τις ευκαιρίες της σε γκολ, υποδεικνύοντας την αδυναμία της στο κομμάτι «εκτέλεση». Η κινητικότητα των Κουλούρη, Σάκιτς και Μούγιακιτς, αλλά και η μεγάλη συνεισφορά των (εκπληκτικών σήμερα) ακραίων μπακ του Ατρόμητου, των Κυβρακίδη και Γιαννούλη, δεν ήταν αρκετή για να τους βάλει νωρίτερα σε θέση οδηγού.

Χάθηκαν και τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Ρισβάνη, Κουλούρη και Βασιλακάκη, όμως παρά ταύτα οι Περιστεριώτες δεν πτοήθηκαν. Συνέχισαν. Και συνέχισαν. Ακόμη κι όταν είδαν τον διαιτητή να ακυρώνει εκείνο το καθαρό γκολ του Κουλούρη στο 74′, όταν ο Έλληνας φορ έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά και να αρνείται να δείξει την άσπρη βούλα σε δύο ακόμη (οριακές ομολογουμένως) φάσεις εντός της λευκορωσικής περιοχής.

Κρίμα κι άδικο. Όχι τόσο επειδή ο Ατρόμητος ήταν καταφανώς καλύτερος από την αντίπαλό του, όσο διότι έφτασε μισό βήμα από την πρόκριση και την είδε να χάνεται μέσα από τα χέρια του. Και κυρίως, επειδή αυτό που έχει χτίσει ο Νταμίρ Κάναντι στο Περιστέρι αξίζει να έχει συνέχεια και να δει πρόοδο. Μέχρι την επόμενη «βολή», λοιπόν. Κι αν ο Ατρόμητος μείνει στο ίδιο «μονοπάτι», εικάζουμε πως δεν θα αργήσει να έρθει.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηϊσαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Σάκιτς (75’ Μανούσος), Ουμπίντες, Κωτσόπουλος (61’ Ενσικουλού), Μούγιακιτς (61’ Βασιλακάκης), Κουλούρης.

Ντιναμό Μπρεστ (Κάβαλτσουκ): Γκούτορ, Βερέτιλο, Κάργας, Φιλίποβιτς, Βίτους, Γιούζεπτσουκ, Οσουκούτσου, Νόγιοκ, Σαβίτσκι, Χομπλένκο (68’ Νεχάιτσικ), Φαμέγε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ