aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΚωστένογλου: «Η πίστη μετακινεί βουνά, μπορούμε για την ανατροπή»

Κωστένογλου: «Η πίστη μετακινεί βουνά, μπορούμε για την ανατροπή»

Στην άκρη έβαλε τη λογική ο Νίκος Κωστένογλου στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου και υπερθεμάτισε την πίστη για να πετύχει η ΑΕΚ την ανατροπή κόντρα στην Τράμπζονσπορ.  Ο υπηρεσιακός προπονητής της «Ένωσης» ανέφερε ότι εφόσον υπάρχει πίστη, τότε είναι δυνατόν να μετακινηθούν μέχρι και βουνά και δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι παίκτες του μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Μελισσανίδη για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση. Βρίσκομαι εδώ και μήνες στον σύλλογο. Έχω υπάρξει ποδοσφαιριστής και προπονητής της ΑΕΚ. Γνωρίζω τον σύλλογο. Είμαι προετοιμασμένος και μπορώ την κατάλληλη στιγμή να βοηθήσω όταν χρειαστεί. Ήρθε κάτι αναπάντεχο. Ο κύριος Μελισσανίδης μας έχει συνηθίσει να παίρνει έγκαιρες αποφάσεις. Αυτό έγινε και κλήθηκα να βοηθήσω».

Για το αν μπορεί η ΑΕΚ για να μπορέσει να διεκδικήσει την ανατροπή: «Όσον αφορά το σώμα, η λογική λέει πως δεν μπορεί να αλλάξει τόσο γρήγορα. Όμως γνωρίζουμε το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού. Ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες πρόκρισης. Πρέπει να νιώσουμε πως βρισκόμαστε σ’ έναν ιστορικό και ευλογημένο τόπο, πρέπει να έχουμε πίστη. Και η πίστη νικάει τα πάντα. Μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε προσήλωση, πειθαρχία και κατάλληλη στρατηγική. Η λογική λέει, πως δεν είναι εφικτό. Θα περιμένουμε όμως αύριο για να διαπιστώσουμε αν όλα μπορούν να ανατραπούν, πέραν της λογικής».

Για το τι τον έκανε να αναλάβει σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή και τις αλλαγές θα κάνει αύριο η ΑΕΚ: «Όταν σου δείχνει εμπιστοσύνη και σεβασμό ένας άνθρωπος με τεράστιο ειδικό βάρος και όταν αγαπάς την ζωή, στην αγάπη δεν έχει λογική. Όσον αφορά τις αλλαγές στο παιχνίδι, είναι ένα ιδιόμορφο ματς. Δεν έχει τόσο σημασία στο ποδόσφαιρο ο σχηματισμός. Σημασία έχει πως θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε σύντομα, μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Αυτό δεν είναι εφικτό με δύο προπονήσεις. Ας αφήσουμε όμως τη λογική. Στο ποδόσφαιρο σημαίνουν αναπάντεχα γεγονότα. Δεν είναι εύκολο. Την λέξη πίστη, αν την δούμε επιδερμικά, θα έχουμε μια τυπική αλλαγή. Θα ήθελα να δω μια ομάδα, για λογικά λεπτά, πως αντιμετωπίζει με διαφορετική προσέγγιση, σοβαρότητα, πειθαρχία, το ματς αυτό. Και κατόπιν θα αξιολογήσουμε την προσπάθεια. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε, πως ήρθαμε εδώ για μια τυπική διαδικασία».

Για το αν υπάρχει τρόπος για την ανατροπή: «Υπάρχει τρόπος για να κάνουμε την ανατροπή. Γι αυτό και βρισκόμαστε εδώ. Και θα προσπαθήσουμε μ’ όλες τις δυνάμεις να το αποδείξουμε. Τα λόγια όμως είναι εύκολα. Αυτό που δεν θέλω να δω είναι την απελπισία και την αμέλεια. Αυτά “σκοτώνουν” τον άνθρωπο»

Για την τελευταία λέξη στους παίκτες, πριν μπουν στο γήπεδο: «Να δω στην πράξη την λέξη πίστη. Για να επιβεβαιωθεί πως αυτή μετακινεί βουνά και νικά πάσης φύσεως τάξη»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ