aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΚολίνα: «Έτσι θα χρησιμοποιούν το βίντεο οι διαιτητές»

Κολίνα: «Έτσι θα χρησιμοποιούν το βίντεο οι διαιτητές»

Ο Υπεύθυνος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, Πιερ Λουίτζι Κολίνα, μαζί με τους διαιτητές Νικόλα Ριτσόλι και Μαρκ Κλάτενμπεργκ, βρέθηκαν σε συνέδριο στο Ντουμπάι και τοποθετήθηκαν σχετικά με τη χρήση του βίντεο.

«Η τεχνολογία παίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στο ποδόσφαιρο, αλλά η ανθρώπινη επαφή παραμένει το κλειδί», παραδέχτηκε πως «δεν είναι εύκολη η χρήση βίντεο την ώρα των αγώνων», σημείωσε ότι «για τα επόμενα δύο χρόνια αυτό το “εργαλείο” θα παραμείνει σε δοκιμαστικό στάδιο σε ορισμένες χώρες.

Το ποδόσφαιρο θα παραμείνει ένα άθλημα στο οποίο ο ρυθμός και η συνέχεια θα είναι εγγυημένα στοιχεία του παιχνιδιού. Η ροή του αγώνα είναι βασικό ζήτημα. Προτεραιότητα αποτελεί βεβαίως η ποιότητα και όχι η ταχύτητα των αποφάσεων που λαμβάνονται. Αυτήν την ισορροπία ψάχνουμε. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη αν θα υπάρχουν δύο ή τρία μόνιτορ κοντά στους βοηθούς διαιτητή ή αν τα μόνιτορ θα είναι εντός ή εκτός γηπέδου.

Για παράδειγμα, θα μπορούσε να υπάρχει ένα βαν με όλα τα μόνιτορ εγκατεστημένα εκεί και μέσω της ενδοεπικοινωνίας να ενημερώνεται ο διαιτητής. Μιλάμε φυσικά μόνο για κρίσιμες αποφάσεις που θα μπαίνουν στη διαδικασία επιβεβαίωσης μέσα από το βίντεο: πέναλτι, απευθείας κόκκινες κάρτες, γκολ που μπαίνουν ή ακυρώνονται και ταυτοποιήσεις ποδοσφαιριστών.

Η αργή κίνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρίνουμε την ένταση ενός φάουλ ή την πρόθεση σε ένα χέρι. Η αργή κίνηση μας παρασύρει ορισμένες φορές σε λανθασμένα συμπεράσματα» ήταν τα λόγια του Κολίνα.

«Είμαι χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να λάβω τις πληροφορίες που προφέρει η χρήση βίντεο» και συμπλήρωσε: «Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι βρισκόμαστε στο στάδιο των δοκιμών και πρέπει να κατανοήσουμε πώς ακριβώς να χρησιμοποιούμε αυτό το “εργαλείο”. Είναι σαφές ότι με αυτή τη βοήθεια θα μπορούσα να είχα αποφύγει κάποια λάθη στην καριέρα μου» ήταν η τοποθέτηση του Ριτσόλι.

«Η τεχνολογία μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι διαιτητές και κορυφαίοι αθλητές. Η χρήση βίντεο μπορεί να μας βοηθήσει να παίρνουμε σωστές αποφάσεις που θα είναι ζωτικής σημασίας για το παιχνίδι» συμπλήρωσε ο Κλάτενμπεργκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ