aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Κανόνισε» την Άιντραχτ η Άρσεναλ!

«Κανόνισε» την Άιντραχτ η Άρσεναλ!

Όπως αρμόζει σε ένα από τα πιο βαριά ονόματα της διοργάνωσης ξεκίνησε στο Europa League η Άρσεναλ.

Ανεπηρέαστη από τις αρκετές απουσίες (κυρίως για λόγους rotation), η ομάδα του Ουνάι Έμερι καθάρισε 3-0 την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη.

Αν και ξεκίνησαν νωθρά και δέχθηκαν πίεση από τους γηπεδούχους, οι «κανονιέρηδες» ήταν εκείνοι που κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Χάρη σε μια ωραία αντεπίθεση στο 38’, η οποία τελείωσε με σουτ του Γουίλοκ που κόντραρε όσο χρειαζόταν για να πάρει ψηλοκρεμαστή τροχιά και να καταλήξει στα δίχτυα.

Αφού λοιπόν στο δεύτερο ημίχρονο, άντεξε στις αρκετές ευκαιρίες που έχασε η Άιντραχτ, η αποβολή του Κορ στο 80’ (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) απογοήτευσε τους Γερμανούς.

Σε τέτοιο βαθμό που οι Λονδρέζοι πέτυχαν δυο γκολ στα τελευταία λεπτά (με φοβερό σουτ του Σακά στο 85’ και πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ στο 88’) και έδωσαν διαστάσεις στην πολύτιμη νίκη τους.

Την ίδια ώρα Σταντάρ πανηγύρισε εξίσου σημαντικό -αν και δύσκολο- τρίποντο επί της Γκιμαράες. Απέναντι σε μια ομάδα που είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε έξι παιχνίδια των προκριματικών, οι Βέλγοι είχαν την τύχη να προηγηθούν με ένα αυτογκόλ του Ανίν στο 66’ (έπειτα από προβολή του σε μια ακίνδυνη σέντρα).

Καταφέρνοντας λοιπόν να προστατεύσουν στη συνέχεια το προβάδισμα, σφράγισαν τη νίκη τους με γκολ του Εμποκού στις καθυστερήσεις, το οποίο έγραψε το τελικό 2-0.

Τα σημερινά παιχνίδια του 6ου ομίλου

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Άρσεναλ 0-3
(38’ Γουίλοκ, 85’ Σακά, 88’ Ομπαμεγιάνγκ)

Σταντάρ Λιέγης-Βιτόρια Σετούμπαλ 2-0
(66’ αυτ. Ανίν, 90’+1’ Εμποκού)

Η βαθμολογία

Άρσεναλ 3 (3-0)
Σταντάρ Λιέγης 3 (2-0)
Βιτόρια Σετούμπαλ 0 (0-2)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0 (0-3)

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Άρσεναλ-Σταντάρ Λιέγης
Βιτόρια Σετούμπαλ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ