aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΚαμπάνα στον Ερυθρό Αστέρα για τη ρατσιστική επίθεση στον Ιμπραχίμοβιτς

Καμπάνα στον Ερυθρό Αστέρα για τη ρατσιστική επίθεση στον Ιμπραχίμοβιτς

Η αναμέτρηση της Μίλαν με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι είχε μείνει για τη φάση των «32» του Europa League είχε ολοκληρωθεί με το ισόπαλο 2-2. Ωστόσο ένα άλλο συμβάν είχε σημαδέψει τον αγώνα.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος βρισκόταν στις εξέδρες και έβλεπε το ματς (ήταν μεταξύ των αναπληρωματικών, δεν μπήκε ως αλλαγή), δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της σέρβικης ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο που τον αντιμετώπισαν ως «κόκκινο πανί» λόγω των βοσνιακών ριζών του.

Ο Ερυθρός Αστέρας με τοποθέτησή του, η οποία κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ της Σερβίας πήρε θέση για τα γεγονότα καταδικάζοντας τις προσβλητικές αναφορές προς τον Ιμπραχίμοβιτς.

Η UEFA, όμως, δεν αρκέστηκε στη συγγνώμη των Σέρβων. Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία διεξήγαγε έρευνα και τιμώρησε την σερβική ομάδα με αποκλεισμό της έδρας της για τον επόμενο αγώνα σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ