aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΗττήθηκε και ψάχνει... θαύμα με τη Μίλαν ο Ολυμπιακός (vid)

Ηττήθηκε και ψάχνει… θαύμα με τη Μίλαν ο Ολυμπιακός (vid)

Ο Ολυμπιακός έχασε με 1-0 από την Μπέτις, αλλά για 21′ ήθελε απλά μια νίκη την τελευταία αγωνιστική! Τελικά η Μίλαν… αποκατέστησε την τάξη απέναντι στην Ντουντελάνζ και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν το… θαύμα στο Φάληρο κόντρα στους «ροσονέρι»!

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Ανδαλουσία από την Μπέτις, αλλά μένει αυτό το «αχ». Οι Περαιώτες ήταν καλοί, τακτικά σωστοί, απώλεσαν ευκαιρίες (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) αλλά τελικά συνεχίστηκε η «κατάρα» της Ισπανίας, όπου ποτέ δεν έχουν κερδίσει στην ιστορία τους (14 ήττες-2 ισοπαλίες σε 16 εκεί επισκέψεις τους). Πλέον όμως δεν υπάρχει καιρός για δάκρυα. Οι γηπεδούχοι ναι μεν εξασφάλισαν την πρόκρισή τους μετά το αποψινό αποτέλεσμα, όμως το άλλο «εισιτήριο» παραμένει ανοικτό και ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να το πάρει απέναντι στη Μίλαν την τελευταία αγωνιστική, στο – σημαντικό αυτό – «φλεγόμενο» «Γ. Καραϊσκάκης».

Η Μπέτις ξεκίνησε με 3-5-2 και είχε τον Ρόμπλες στο τέρμα, τους Σίντνεϊ, Μαντί, Μπαρτρά στα στόπερ, τον Τέγιο δεξί μπακ-χαφ, τον Ζούνιορ αριστερό, τους Λο Σέλσο, Καρβάλιο, Κανάλες στον άξονα και τους Λεόν, Σανάμπρια επιθετικό δίδυμο.

Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους είχαν τον Σα κίπερ, δεξί μπακ τον Ομάρ και αριστερό τον Τσιμίκα, τους Βούκοβιτς, Σισέ στα στόπερ, τους Καμαρά , Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε στον άξονα, τους Ναουέλ, Ποντένσε στα «φτερά» και τον Φορτούνη «ψευτο9άρι».

Ξεκινά το ματς και το πρώτο ημίχρονο είναι η τρανή απόδειξη πως στην μπάλα… δεν βγάζεις άκρη. Κοιτώντας το επιμέρους σκορ που ήταν 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, σε συνάρτηση με το χαμένο πέναλτι που είχαν και την κατοχή μπάλας που ήταν στα επίπεδα του 65% υπέρ τους, μπορεί εύλογα να θεωρήσει κάποιος πως το ματς κυλούσε με… περίπατο από μέρος τους. Αμ δε…. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κλείσει τους διαδρόμους, ο Μπουχαλάκης έβγαινε δεύτερος ή και μόνος φορ καθώς ο Φορτούνης γύρναγε πίσω να πάρει μπάλα και η εικόνα τους όχι μόνο ήταν καλή, αλλά «άγγιξαν» το γκολ σε τρεις περιπτώσεις, με τους Μπουχαλάκη (6′ σουτ από καλή θέση άουτ, 29′ κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσιμίκα ελάχιστα άουτ) και Φορτούνη (43′, κοντινό πλασέ μετά από σέντρα του Ομάρ, έδιωξε ο Μαντί πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή).

Βέβαια αυτόματα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί πώς όμως έχαναν. Το τέρμα του Κάναλες στο 39′ με σουτ έξω από την περιοχή ήταν ίσως η μόνη φορά που οι Πειραιώτες επέτρεψαν σε παίκτη της Μπέτις να «πυροβολήσει» από σχετικά καλή θέση, ενώ νωρίτερα (17′) είχε καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Σισέ επί του Λεόν σε στατική μπάλα. Ομως ο Σα τόσο απέκρουσε την εκτέλεση του Λεόν, όσο και τον «νίκησε» στην εξ’ επαφής του απόπειρα να σκοράρει όταν πήρε το «ριμπάουντ». Ετσι φτάσαμε στην ανάπαυλα και ο Ολυμπιακός «κυνήγαγε», παρότι η απόφασή του να δώσει χώρο στους Ισπανούς (αυτό αποτυπώνονταν τόσο από τον σχηματισμό του, όσο και επειδή τους «περίμενε») είχε δικαιωθεί και σε καμία περίπτωση ο αγώνας δεν ήταν «ταμπούρι».

Η βαθμολογία του έκτου ομίλου
1 Μπέτις 11 (7-2)
2 Μίλαν 10 (11-6)
3 Ολυμπιακός 7 (8-5)
4 Ντουντελάνζ 0 (3-16)

Η τελευταία αγωνιστική (13/12, 22:00)
Ολυμπιακός-Μίλαν
Ντουντελάνζ-Μπέτις

Η ταύτοτητα του αγώνα:

Μπέτις (Κίκε Σετιέν): Ρόμπλες, Σίντνεϊ, Μαντί, Μπαρτρά (74’ Χάβι Γκαρθία), Καρβάλιο, Ζούνιορ, Λο Σέλσο, Κανάλες, Τέγιο (83′ Μπαραγάν), Σέρχιο Λεόν (63’ Ινούι), Σανάμπρια.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Ζοσέ Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (81′ Νάτχο), Καμαρά, Μπουχαλάκης (58′ Γκερέρο), Ποντένσε, Ναουέλ (72′ Βρουσάι), Φορτούνης

Σκόρερ: 39′ Κανάλες

Κίτρινες: 30′ Mπαρτά17′ Σισέ, 17′ Φορτούνης, 24′ Μπουχαλάκης

Αποβολές:

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ