aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΙνφαντίνο: «Να το σκεφτούν καλά, θα πρέπει να ζήσουν με την επιλογή τους»

Ινφαντίνο: «Να το σκεφτούν καλά, θα πρέπει να ζήσουν με την επιλογή τους»

Ξεκάθαρα κατηγορηματικός απέναντι στη δημιουργία της European Super League εμφανίστηκε ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, στο συνέδριο της UEFA. Μάλιστα έκανε σαφές πως όσα κλαμπ επιλέξουν να αποσχιστούν θα πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να πατούν σε… δύο βάρκες και άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξουν συνέπειες για την απόφασή τους.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δημιουργία της Super League, μιας λίγκας που είναι ένα κλειστό μαγαζί και αποτελεί απόσχιση από τους θεσμούς όπως η UEFA, η FIFA και οι ομοσπονδίες. Εμείς έχουμε καθήκον και αποστολή να προστατεύσουμε το ευρωπαϊκό μοντέλο αθλητισμού, τις διασυλλογικές διοργανώσεις και τις εθνικές ομάδες. Είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος για ένα βραχυπρόθεσμο κέρδος ολίγων. Θα πρέπει να το σκεφτούν καλά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αν αυτές οι ομάδες επιλέξουν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο, θα πρέπει να ζήσουν με την επιλογή τους. Είτε θα ανήκουν σε μας, είτε όχι. Δεν μπορεί να είναι με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω. Πρέπει να σκεφτούν όλους τους φιλάθλους, όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού που είναι σήμερα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», τόνισε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ