aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUE«Γκάζωσε» και φεύγει για ομίλους ο Ολυμπιακός!

«Γκάζωσε» και φεύγει για ομίλους ο Ολυμπιακός!

Τώρα μάλιστα, αυτός ήταν Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σοβαροί, έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και με το εμφατικό 3-0 επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας, ετοιμάζεται για τους ομίλους του Europa League!

Επιβλητική εμφάνιση από το 20λεπτο και μετά για τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, με τον Μαντί Καμαρά να ανοίγει το σκορ με γκολάρα το 37’ και τον MVP Σισέ να γράφει το 2-0 στο 52’. Το αυτογκόλ του Μποζίκοφ στο 67’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, που στέλνει με το ενάμιση πόδι τους Πειραιώτες στους ομίλους.

Ντεμπούτο με εξαιρετικά δείγματα από τον Βάτσλικ, «πρώτη» και για Ονιεκούρου, με μοναδικό μελανό σημείο να είναι ο τραυματισμός του Σισέ στο δεύτερο ημίχρονο.

Το ματς

Ισορροπημένο ξεκίνημα στο παιχνίδι, με την Σλόβαν να δείχνει εξ αρχής πως ήθελε να παίξει πίσω από την μπάλα και να χτυπήσει στην κόντρα-επίθεση με την γρήγορη μεσοεπιθετική της γραμμή. Το πρώτο εικοσάλεπτο πέρασε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, με τον Ολυμπιακό να φορτσάρει από εκεί κει έπειτα, ανεβάζοντας την πίεσή του και να απειλεί στο 23’ όταν Ελ Αραμπί και Σισέ δεν κατάφεραν να τελειώσουν τη φάση από τη μικρή περιοχή! Τρία λεπτά μετά, ο Σωκράτης πήδηξε ψηλότερα από όλους χωρίς να βρει εστία όμως και στα… καπάκια ακολούθησε ένα εκρηκτικό δίλεπτο από τους «ερυθρόλευκους».

Ο Μασούρας έδωσε έτοιμο γκολ στον Ελ Αραμπί, αλλά αυτός δεν σκόραρε από θέση τετ-α-τετ σε μια φάση που σπανίως αστοχεί ο Μαροκινός και δευτερόλεπτα μετά ο προωθημένος Σισέ έπιασε το βολέ στην κίνηση, αλλά ο αντίπαλος πορτιέρε έδιωξε ενστικτωδώς. Οι Πειραιώτες είχαν κλείσει στο μισό γήπεδο τη Σλόβαν, πίεζαν και έμοιαζε θέμα χρόνου να έρθει το γκολ, όπως και τελικά συνέβη. Ήταν το 37ο λεπτό όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Μαντί Καμαρά έπιασε φοβερό πλασέ και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σόβαν για το 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με φούρια μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, έχοντας τα ηνία και προσπαθώντας να πιέσει για να βρει ένα δεύτερο τέρμα ώστε να «καθαρίσει την μπουγάδα». Εμβιλά και Αγκιμπού Καμαρά απείλησαν, αλλά ο Σισέ ήταν αυτός που έδωσε τη λύση στο 52ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας για να γράψει το 2-0. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχαν κάνει τη δουλειά τους, ωστόσο έδειχναν να μην επαναπαύονται. Στο 62’ ο Βάτσλικ με φοβερό βολέ έβγαλε την ομάδα του στην κόντρα αλλά ο Μασούρας νικήθηκε από τον Σόβαν, ο οποίος νίκησε τέσσερα λεπτά μετά ξανά τον Έλληνα εξτρέμ και ο Αγκιμπού Καμαρά που πήρε το ριμπάουντ δεν βρήκε εστία.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν στο ίδιο τέμπο, ο κόσμος είχε μπει για τα καλά στην εξίσωση και τους έσπρωχνε στο τρίτο γκολ, το οποίο ήρθε στο 68ο λεπτό με τον αρχηγο της Σλόβαν, Μποζίκοφ, να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-0, στην προσπάθειά του να απομακρύνει.

Η έκταση του σκορ έδωσε την ευκαιρία στον Μαρτίνς να δώσει ανάσες σε παίκτες του αλλά και την ευκαιρία στον Ονιεκούρου να ντεμπουτάρει, με τον ρυθμό να πέφτει κατακόρυφα. Κάπως έτσι, το τελευταίο τέταρτο έμοιαζε διαδικαστικού χαρακτήρα, ο Ολυμπιακός κράτησε εύκολα το υπέρ του προβάδισμα και η Σλόβαν έφτιαξε την μοναδική της αξιοσημείωτη φάση στο 85ο λεπτό αλλά το σουτ του Βάις δεν βρήκε εστία, με το 3-0 να παραμένει ως το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ