aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαEuropa League: Βήμα πρόκρισης για τρεις, το 3Χ3 Σεβίλλη και Άρσεναλ (vds)

Europa League: Βήμα πρόκρισης για τρεις, το 3Χ3 Σεβίλλη και Άρσεναλ (vds)

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League έκαναν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εσπανιόλ και Μπράγκα Μπράγκα με τα εκτός έδρας «διπλά» επί των Παρτιζάν (1-0), Λουντογκόρετς (1-0) και Μπεσίκτας (2-1), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων.

Το σκορ της βραδιάς πέτυχε στην Ολλανδία η Αλκμάαρ, που διέλυσε με 6-0 την Αστάνα, την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση πανηγύρισαν, η Μπασακσεχίρ με το εντός έδρας 1-0 επί της Βόλφσμπεργκ, όπως και η Φερεντσβάρος με το εκτός έδρας 1-0 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που μετά από τρία ματς δεν έχει ούτε βαθμό!

Από τις τέσσερις ομάδες που διατηρούσαν το απόλυτο στο Europa League, μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, μόνο Σεβίλη και Άρσεναλ έκαναν το 3Χ3 και ουσιαστικά «καθάρισαν» από νωρίς με την υπόθεση πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.

Χετάφε και Αϊντόφεν έπεσαν «θύματα» έκπληξης μέσα στις έδρες τους. Η PSV απέτυχε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λασκ Λίντσερ (0-0) Η Χετάφε ηττήθηκε στην Μαδρίτη από την Βασιλεία (0-1), με τους Ελβετούς να «παίρνουν κεφάλι» στον 3ο όμιλο και να έχουν, πλέον, τον πρώτο λόγο για την πρωτιά.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Την προηγούμενη αγωνιστική, στη Σεβίλλη, ο ΑΠΟΕΛ είχε σταθεί πολύ καλά. Και τώρα στο Αζερμπαϊτζάν πήρε τον πρώτο βαθμό του με το 2-2 κόντρα στην Καραμπάγκ. Ουσιαστικά όμως οι γαλαζοκίτρινοι αυτοκτόνησαν την 1η αγωνιστική με εκείνη την απίθανη εντός ήττα από τη Ντουντελάνζ. Τουλάχιστον με την ισοπαλία τώρα κράτησαν σε απόσταση τριών βαθμών τη 2η Καραμπάγκ και έχουν ακόμα σημαντικές ελπίδες για την πρόκριση. Ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε να χάνει από το 13′ (Κιντάνα), αλλά έκανε την ανατροπή με αυτογκόλ του Μετβέντεφ (29′) και τον Χαλένιους να εκμεταλλεύεται λάθος των αντιπάλων στο 45′. Τελικά όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το τρίποντο, καθώς ισοφαρίστηκε από τον Αΐλτον (59′).

Η Σεβίλλη ήταν κακή για ένα ημίχρονο, αντέδρασε στην επανάληψη και πέρασε εύκολο το εμπόδιο της Ντουντελάνζ επικρατώντας 3-0 εντός έδρας. Απόλυτο νικών για τους Σεβιγιάνους έπειτα από τρεις στροφές, στην 3η θέση η ομάδα του Λουξεμβούργου. Στο 48′ ο Βάθκεθ πέτυχε το 1-0 και στο 75′ ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Μουνίρ στο 78′ διαμόρφωσε το 3-0.

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Μάλμε μπήκε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης, κερδίζοντας με 2-1 την Λουγκάνο στην Σουηδία. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Μπέργκετ στο 13’, ενώ στο 32’ ο Μόλινς με εκπληκτικό τακουνάκι έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 50’ με τον Γκερντ και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, αλλά μέχρι εκεί, καθώς το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος. Η Μάλμε εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της Ντινάμο με την Κοπεγχάγη στο Κίεβο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Σωτηρίου στο 2’, όμως η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 53’ με τον Σαμπάνοβ για το τελικό 1-1.

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Βασιλεία έφυγε με μεγάλη νίκη με 1-0 από την Ισπανία επί της Χετάφε και συνεχίζει αήττητη, παραμένοντας στην κορυφή του ομίλου. Το χρυσό γκολ για την ελβετική ομάδα πέτυχε ο Φράι στο 18’, με την Βασιλεία να μένει με 10 παίκτες στο 73’ (δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπούα), αλλά να κρατάει τη νίκη μέχρι το τέλος. Την πρώτη της νίκη πέτυχε η Κρασνοντάρ, που διατηρεί ελπίδες για την πρόκριση. Η ρωσική ομάδα επιβλήθηκε με 2-0 στην Τουρκία της Τράμπζονσπορ με γκολ των Μπεργκ (49’) και Βιλένα (92’) και ελπίζει σε καλύτερη συνέχεια.

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Λίντσερ στάθηκε πολύ τυχερή και έφυγε με ισοπαλία 0-0 από την Ολλανδία απέναντι στην Αϊντχόφεν. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, είχαν δοκάρια, αλλά δεν μπορούσαν με τίποτα να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Παρόλα αυτά, παραμένουν αήττητοι στην κορυφή. Πολύ σημαντική νίκη επί της Ρόζενμποργκ πέτυχε η Σπόρτινγκ, που επιβλήθηκε με 1-0 χάρη στο γκολ του Μπολάσι στο 70’.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Σπουδαία ανατροπή για τη Σέλτικ και μεγάλο τρίποντο. Οι Σκωτσέζοι επικράτησαν 2-1 στο Σέλτικ Παρκ της Λάτσιο, βρέθηκαν στο +4 από την 3η θέση κι έκαναν μεγάλο βήμα πρόκρισης. Ο Λατσάρι άνοιξε το σκορ στο 40′, ωστόσο ο Κρίστι στο 76′ πέτυχε το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και είχαν δοκάρι με τον Κορέα. Στο 89′ ο Ζουλιέν έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του. Τεράστιος πρωταγωνιστής ο Φόρστερ με απίθανη επέμβαση στις καθυστερήσεις.  Μεγάλη νίκη για την Κλουζ στη Γαλλία, όπου επικράτησε 1-0 της Ρεν!  Οι Ρουμάνοι βρέθηκαν στη 2η θέση και άφησαν τους γηπεδούχους στον πάτο της βαθμολογίας.  Στο 5ο λεπτό οι Γάλλοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μεντί και στο 9′ ο Ντέακ διαμόρφωσε το 1-0. Στο 28′ ο Νιανγκ ήταν μοιραίος, αφού έχασε πέναλτι! Στο 46΄αποβλήθηκε και ο Καμαβίνγκα, στερώντας έτσι την ευκαιρία από τη Ρεν για κάτι περισσότερο.

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Με δυο κανονιές του Πεπέρ, η Αρσεναλ επικράτησε 3-2 εντός της Γκιμαράες και βρέθηκε στην κορυφή με το απόλυτο νικών. Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν με τον Εντουαρντς, ωστόσο απάντησε ο Μαρτινέλι. Ο Μπρούνο στο 36′ έδωσε προβάδισμα ξανά, αλλά ο Πεπέ με φαουλάρες στο 80′ και στο 90′ έδωσε μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Η Αϊντραχτ επικράτησε 2-1 της Σταντάρ Λιέγης, έφτασε τους 6 βαθμους κι έκανε βήμα πρόκρισης. Αμπραχαμ και Χιντερέγκερ οι σκόρερ, μείωσε ο Αμαλαχ για τους Βέλγους.

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Γιουνγκ Μπόις όχι μόνο έκανε την έκπληξη νικώντας καθαρά 2-0 τη Φέγενορντ, αλλά με αυτό το τρίποντο ανέβηκε και μόνη στην κορυφή του ομίλου. Οι Ελβετοί πήραν τη νίκη χάρη σε δύο εύστοχα πέναλτι (14′ Ασαλέ, 28’Νσαμέ). Στο να βρεθούν στην 1η θέση η ομάδα της Βέρνης συνέβαλε η ισοπαλία 1-1 στο Πόρτο – Ρέιντζερς (36′ Ντίαζ – 44′ Μορέλος), με τις δύο ομάδες να συγκατοικούν στη 2η θέση.

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Προβάδισμα πήρε η Εσπανιόλ στον όμιλό της, καθώς με το γκολ του Καμπουθάνο από το 13′ πέρασε με 0-1 από τη Λουντογκόρετς. Οι Βούλγαροι παραμένουν όμως 2οι, αν και τους πλησίασε στο -1 η Φερεντσβάρος, η οποία έκανε την έκπληξη και με τη σειρά της πέρασε με 0-1 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (86′ Βάργας), αφήνοντας άποντους τους Ρώσους.

10ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Γκλάντμπαχ κατάφερε να αποδράσει με το βαθμό από την Ρώμη, καθώς έκανε το 1-1 με πέναλτι (κανένας δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει αν ήταν) του Στιντλ στο 5’ των καθυστερήσεων. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει το προβάδισμα στο 32’ με τον Τζανιόλο, αλλά δεν κατάφεραν να το διατηρήσουν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στο άλλο παιχνίδι η Μπασάκσεχιρ έφτασε στην πρώτη της νίκη στον όμιλο, κερδίζοντας με 1-0 την Βόλφσμπεργκερ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Καχβετσί στο 78’.

11ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Μπράγκα έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, καθώς έφυγε με μεγάλη νίκη 2-1 επί της Μπεσίκτας από την Πόλη. Οι Πορτογάλοι άνοιξαν το σκορ στο 38’ με τον Όρτα και μπορεί οι γηπεδούχοι να έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 71’ με τον Ναγίρ, αλλά στο 80’ ο Εντουάρντο έκανε το τελικό 1-2. Το ίδιο ακριβώς έκανε και η Γουλβς, που κέρδισε με 2-1 στην Σλοβακία την Σλόβαν. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 11’ με τον Σπόραρ, όμως αρχικά στο 58’ ο Σαΐς και στη συνέχεια στο 63’ ο Χιμένες με πέναλτι έκαναν την ανατροπή. Οι Λύκοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, καθώς στο 87’ ο Ζότα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τέλος καλό, όμως, για την ομάδα του Εσπίριτο Σάντο όλα καλά.

12ος ΟΜΙΛΟΣ

Δεν έπεισε, δεν ήταν καλή, αλλά βρήκε το δεύτερο τρίποντό της στον 12ο όμιλο η Γιουνάιτεντ. Για να περάσει με 0-1 από την Παρτιζάν, χρειάστηκε το εύστοχο πέναλτι του Μαρσιάλ (43′), με τους γηπεδούχους να δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά να μην απειλούν ουσιαστικά. Γενικότερα αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για τους Κόκκινους Διαβόλους σε όλες τις διοργανώσεις από τον προηγούμενο Μάρτιο, ενώ είχαν μεσολαβήσει 11 έξοδοι. Η Γιουνάιτεντ έφτασε τους 7 βαθμούς, με την Αλκμααρ να ακολουθεί με δύο λιγότερους, καθώς διέλυσε 6-0 την Αστανά, με τα τέσσερα γκολ να μπαίνουν από το 77′ και μετά.

Image

Image

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ