aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEEuropa League: «Τετράστερη» Γαλατά απέκλεισε τη Μαρσέιγ, στους «16» Λεβερκούζεν - Γουέστ Χαμ

Europa League: «Τετράστερη» Γαλατά απέκλεισε τη Μαρσέιγ, στους «16» Λεβερκούζεν – Γουέστ Χαμ

Η εντυπωσιακή Γαλατάσαραϊ φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τη Μαρσέιγ (4-2) και εξασφάλισε (τουλάχιστον) τη συμμετοχή της στα μπαράζ, την ώρα που Λεβερκούζεν και Γουέστ Χαμ έπαιρναν νίκες – προκρίσεις στους «16» της διοργάνωσης. Προς… Conference Μασσαλοί και Σέλτικ.
5ος Όμιλος

Φεστιβάλ από γκολ διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη στην αναμέτρηση Γαλατάσαραϊ – Μαρσείγ, με τους Τούρκους να επικρατούν με το εμφατικό 4-2 και να εξασφαλίζουν (μίνιμουμ) τη συμμετοχή τους στα μπαράζ. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 12΄ο Τσιτσαλντάου και με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου το αυτογκόλ του Τσάλετα – Τσαρ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Μια μικρή διακοπή λόγω ρίψης αντικειμένων από τους Τούρκους οπαδούς δεν στάθηκε αρκετή για να αποσταθεροποιήσει τη Γαλατά, η οποία έφτασε στο 3-0 με άψογο τελείωμα του Φεγκουλί (64΄). Το γκολ του Μίλικ πέντε λεπτά αργότερα έδειχνε να βάζει προσωρινά τους Μασσαλούς στο παιχνίδι, όμως ο Μπάμπελ στο 83΄έβαλε οριστική ταφόπλακα στις ελπίδες τους για… αντεπίθεση. Ο Μίλικ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με τη Μαρσέιγ να αποκλείεται από τη συνέχεια του θεσμού και να ελπίζει πλέον στο… Conference.

Αντίθετα οι Τούρκοι εξασφάλισαν την πρόκρισή στα μπαράζ και παίζουν ντέρμπι κορυφής την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Λάτσιο, η οποία από την πλευρά της επικράτησε 3-0 της Λοκομοτίβ στη Μόσχα και παρέμεινε στη δεύτερη θέση. Ύστερα από ένα «στείρο» πρώτο μέρος, ο Ιμόμπιλε άνοιξε το σκορ στο 56΄με τον Ιταλό να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του έξι λεπτά αργότερα. Το γκολ του Πέδρο στο 87΄έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Λατσιάλι, οι οποίοι με τη σειρά τους καλοβλέπουν απευθείας πρόκριση στους «16» την επόμενη αγωνιστική στο μεγάλο ραντεβού της Ρώμης.

Αποτελέσματα

Γαλατάσαραϊ- Μαρσέιγ 4-2
Λοκομοτίβ Μόσχας – Λάτσιο 0-3

Βαθμολογία

1. Γαλατάσαραϊ 11 (7-3)
2. Λάτσιο 8 (7-3)
3. Μαρσέιγ 4 (5-7)
4. Λοκομοτίβ Μόσχας 2 (2-8)

Τελευταία αγωνιστική (9/12)

Λάτσιο – Γαλατάσαραϊ
Μαρσέιγ – Λοκομοτίβ Μόσχας

6ος όμιλος

Μπορεί να τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Λουντογκόρετς που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για να παραμείνει ζωντανή στη μάχη του… Conference, όμως τελικά ο Ερυθρός Αστέρας πήρε τη νίκη και βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου. Το γκολ του Ίβανιτς στο 57΄ήταν αρκετό για τους Σέρβους να επικρατήσουν και να εξασφαλίσουν το πολύτιμο τρίποντο που τους έστειλε μόνους στην πρώτη θέση.

Την ίδια ώρα η Μίντιλαντ έπαιρνε τεράστια νίκη 3-2 επί της Μπράγκα για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Σβιαντσένκο μόλις στο 2΄με τον Χόρτα να φέρνει το ματς στα ίσα δυο λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 48΄ο Ίσακσεν έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Δανούς, όμως και πάλι οι Πορτογάλοι είχαν απάντηση με τον Γκαλένο (85΄). Στο 90+3΄ωστόσο ο Εβάντερ εμφανίστηκε σαν… λυτρωτής και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με τους παίκτες της Μίντιλαντ να πανηγυρίζουν έντονα τη νίκη στο φινάλε και τους Πορτογάλους να χάνουν τεράστια ευκαιρία να πάρουν από απόψε το εισιτήριο (τουλάχιστον) για τα μπαράζ.

Αποτελέσματα

Μίντιλαντ – Μπράγκα 3-2
Ερυθρός Αστέρας – Λουντογκόρετς 1-0

Βαθμολογία

1. Ερυθρός Αστέρας 10
2. Μπράγκα 9
3. Μίντιλαντ 8
4. Λουντογκόρετς 1

Τελευταία αγωνιστική (9/12)

Λουντογκόρετς – Μίντιλαντ
Μπράγκα – Ερυθρός Αστέρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ