aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEEuropa League: Στους «16» η Γαλατά, Μαρσέιγ και Ραπίντ στο Conference

Europa League: Στους «16» η Γαλατά, Μαρσέιγ και Ραπίντ στο Conference

Η Γαλατάσαραϊ πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στη Λάτσιο (0-0) για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους «16», την ίδια ώρα που Μαρσέιγ και Ραπίντ Βιέννης τσέκαραν εισιτήριο για… Conference.

5ος όμιλος

Άντεξε στην πίεση και τελικά κατέλαβε την πρωτιά. Η Γαλατάσαραϊ ανταποκρίθηκε άψογα στο ντέρμπι κορυφής στη Ρώμη απέναντι στη Λάτσιο, η οποία επιτέθηκε με όλα της τα μέσα για να ρίξει τους Τούρκους από το… θρόνο, δίχως όμως αποτέλεσμα. Το 0-0 έμελλε να παραμείνει μέχρι τελικό σφύριγμα, χαρίζοντας αήττητο και απευθείας πρόκριση στη Γαλατά, την ώρα που οι Λατσιάλι αρκέστηκαν με τη συμμετοχή τους στα play off.

Την ίδια ώρα η Μαρσέιγ έλυνε επιτέλους τα… μάγια που την είχαν δεσμεύσει στην Ευρώπη και πανηγύρισε, έστω και την ύστατη ώρα, την πρώτη της φετινή νίκη. Το γκολ του Μίλικ στο 40΄αρκούσε για να κάνει τη διαφορά απέναντι στην Λοκομοτίβ Μόσχας (1-0), με τους Μασσαλούς να παίρνουν το τρίποντο και συνάμα την πρόκριση στο Conference League.

Αποτελέσματα

Μαρσέιγ – Λοκομοτίβ Μόσχας 1-0
Γαλατάσαραϊ – Μαρσέιγ 0-0

Βαθμολογία

1. Γαλατάσαραϊ 12 (7-3)
2. Λάτσιο 9 (7-3)
3. Μαρσέιγ 7 (6-7)
4. Λοκομοτίβ Μόσχας 2 (2-9)

7ος Όμιλος

Στο «Σέλτικ Παρκ» σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο αλλά θεαματικό παιχνίδι η Σέλτικ επικράτησε της Μπέτις με 3-2. Το σκορ άνοιξε νωρίς, καθώς μόλις στο 3′ οι «Κέλτες» έκαναν το 1-0 χάρη στη κεφαλιά του Στέφεν Γουέλς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αμπάντα. Το παιχνίδι για οκτώ λεπτά απέκτησε ξέφρενο ρυθμό, καθώς μπήκαν τέσσερα γκολ! Στο 69′ ο Μπόρχα Ιγκλέσιας σούταρε, η μπάλα χτύπησε σε πρώτο χρόνο στο δοκάρι και σε δεύτερο στο πόδι του τερματοφύλακα Μπάιν και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Στο 72′ ο Χέντερσον έκανε το 2-1, όμως τρία λεπτά αργότερα (75′) ο Ιγκλέσιας ισοφάρισε και πάλι. Τη τελευταία λέξη την είπε η Σέλτικ. Στο 78′ ο Έντγκαρ Γκονζάλεθ έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα εντός περιοχής και ο διαιτητής Στεφάνσκι έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τέρνμπουλ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου η ουραγός Φερεντσβάρος έκανε… «σεφτέ», καθώς επικράτησε με 1-0 της πρωτοπόρου, Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο Ζούμπκοβ έκανε τη σέντρα και ο Λαϊντούνι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, στη μοναδική τελική των Ούγγρων που πήγε στην εστία.

Αποτελέσματα

Σέλτικ – Μπέτις 3-2
Φερεντσβάρος – Μπάγερ Λεβρκούζεν 1-0

Βαθμολογία

1. Mπάγερ Λεβερκούζεν 13 (14-5)
2. Μπέτις 10 (12-12)
3. Σέλτικ 9 (13-15)
4. Φερεντσβάρος 3 (5-12)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ