aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEEuropa League: Πρόκριση για την «απόλυτη» Λυών, νίκη πρωτιάς για τη Νάπολι

Europa League: Πρόκριση για την «απόλυτη» Λυών, νίκη πρωτιάς για τη Νάπολι

H Λυών έκανε το 4Χ4 και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Europa League. H Nάπολι έκανε την απόλυτη ανατροπή στη Βαρσοβία και ανέβηκε στην πρώτη θέση του 3ου Ομίλου.

1ος όμιλος
Ένας… Σλιμανί αρκούσε για να φέρει την πρόκριση. Η Λυών μπορεί να δεινοπάθησε στο πρώτο μέρος απέναντι στην Σπάρτα Πράγας, όμως χάρη σε διπλό χτύπημα του πρώην άσου της Λέστερ πήρε τελικά τη νίκη (3-0) και μαζί την πρόκριση για την επόμενη φάση. Στο 61΄ο Αλγερινός άνοιξε τον δρόμο για τους Λιονέ και τρία λεπτά αργότερα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 με εντυπωσιακή κεφαλιά εκτός ισορροπίας. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Εκαμπί στο 90+3΄με τους Γάλλους να συνεχίζουν απτόητοι το ευρωπαϊκό τους ταξίδι (4Χ4) και να φιγουράρουν στην κορυφή του ομίλου με το απόλυτο στις νίκες.

Την ίδια ώρα Μπρόντμπι και Ρέιντζερς ήρθαν ισόπαλοι 1-1, με τους Σκωτσέζους να χάνουν πολύτιμη ευκαιρία για… αναρρίχηση. Οι Δανοί ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με αυτογκολ του Μπαλογκάν, όμως τελικά το σύνολο του Στίβεν Τζέραρντ κατάφερε να αποδράσει (έστω) με τον βαθμό της ισοπαλίας χάρη στο γκολ του Χάγκι στο 77΄.

Αποτελέσματα
Μπρόντμπι – Ρέιντζερς 1-1
Λυών – Σπάρτα Πράγας 3-0

Βαθμολογία
1. Λυών 12 (12-3)
2. Σπάρτα Πράγας 4 (4-7)
3. Ρέιντζερς 4 (3-4)
4. Μπρόντμπι 2 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (25/11)
Μπρόντμπι – Λυών
Ρέιντζερς – Σπάρτα Πράγας

2ος Όμιλος
Στο Σαν Σεμπαστιάν η Στουρμ Γκρατς πήρε τον πρώτο της βαθμό, καθώς πήρε την ισοπαλία κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ με σκορ 1-1. Οι Αυστριακοί άνοιξαν το σκορ στο 36′ με τον Γιάντσερ, με τους Ισπανούς να βρίσκουν την απάντηση στο 53′ με τον Σορλόθ. Η Σοσιεδάδ είχε την υπεροχή στην κατοχή, έχοντας το 70% και έκανε 30 τελικές, όμως το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Το μοναδικό ματς της ζώνης των 19:45 που δεν είχε γκολ έγινε στο Πριγκιπάτο. Η Μονακό υποδέχθηκε την Αϊντχόφεν σε ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι, το οποίο έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία, με τις δυο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

Αποτελέσματα
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Στουρμ Γκρατς 0-0
Μονακό – PSV Αϊντχόφεν 1-1

Βαθμολογία:
1. Μονακό 8 (4-2)
2. Ρεάλ Σοσιεδάδ 6 (5-4)
3. PSV Αϊντχόφεν 5 (7-5)
4. Στουρμ Γκρατς 1 (2-7)

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:
Μονακό – Ρεάλ Σοσιεδάδ
PSV Αϊντχόφεν – Στούρμ Γκρατς

3oς Όμιλος
Ταξίδι από τον παράδεισο στην κόλαση μέσα σε ένα ημίχρονο για τη Νάπολι που βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Λέγκια και φλέρταρε με τον πρώιμο αποκλεισμό, όμως μια αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος της χάρισε επιβλητική νίκη (1-4) και μια θέση στην κορυφή του ομίλου. Παρόλα αυτά οι Ιταλοί τα… χρειάστηκαν όταν ο Εμρέλι έβαλε σε θέση οδηγού τους Πολωνούς (10΄), οι οποίοι διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα.

Η ομιλία του Σπαλέτι στα αποδυτήρια όμως φαίνεται πως… ξύπνησε τους Παρτενοπέι που βγήκαν αναγεννημένοι στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν στην ισοφάριση στο 51΄. Ο Ζιελίνσκι ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και έδωσε το έναυσμα για… αντεπίθεση, με τον Μέρτενς να παίρνει την σκυτάλη από το ίδιο σημείο και να γράφει το 2-1 με εκτέλεση αλά Πανένκα. Η ανατροπή συνέβαλε στην ολοκληρωτική κατάρρευση της Λέγκια που δέχθηκε ακόμα ένα γκολ στο 79΄με τον Λοζάνο προτού ο Ουνάς διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και στείλει με εμφατικό τρόπο την ομάδα του στην κορυφή του τρίτου ομίλου.

Βαθμολογία
1.Νάπολι 7 (11-6)
2. Λέγκια 6 (3-7)
3. Λέστερ 4 (6-6) *
4. Σπαρτάκ Μόσχας 3 (6-7) *
* Ματς λιγότερο

Επόμενη αγωνιστική (25/11)
Λέστερ – Λέγκια
Σπαρτάκ Μόσχας – Νάπολι

5ος Όμιλος
Στην Τουρκία η πρωτοπόρος του ομίλου, Γαλατασαράι «γκέλαρε» με την ουραγό Λοκομοτίβ Μόσχας, με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1. Στο 44′ ο Σοφιάν Φεγκουλί, άνοιξε το σκορ. Οι Ρώσοι ισοφάρισαν στο 73′ όταν ο Μαραντισβίλι έβγαλε προ κενής εστίας τον Καμάνο, ο οποίος έκανε το 1-1, το οποίο έμεινε μέχρι τέλους.

Βαθμολογία:
1. Γαλατασαράι 8 (3-1)
2. Λάτσιο 4 * (2-1)
3. Μαρσέιγ 3 * (1-1)
4. Λοκομοτίβ Μόσχας 2 (2-5)

Επόμενη αγωνιστική (25/11)
Γαλατασαράι – Μαρσέιγ
Λοκομοτίβ Μόσχας – Λάτσιο

8ος Όμιλος
Στο Βέλγιο Γουέστ Χαμ και Γκενκ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2. To σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Πενστίλ στο 5′, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0, το οποίο έμεινε μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 60′ ο Μπενραχμά ισοφάρισε το παιχνίδι, ενώ στο 82′ ο ίδιο παίκτης ανέτρεψε το σκορ, κάνοντας το 1-2. Η Γκενκ πίεσε και στάθηκε τυχερή, καθώς στο 88′ ο Σούτσεκ με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Βαθμολογία:
1. Γουέστ Χαμ 10 (9-2)
2. Γκενκ 4 (3-8)
3. Ραπίντ Βιέννης 3 * (2-4)
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3 * (4-4)

Επόμενη αγωνιστική (25/11)
Ραπίντ Βιέννης – Γουέστ Χαμ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Γκενκ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ