aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEEuropa League: Η Νάπολι έστειλε στο Conference τη Λέστερ, πρόκριση και για Σοσιεδάδ (vids)

Europa League: Η Νάπολι έστειλε στο Conference τη Λέστερ, πρόκριση και για Σοσιεδάδ (vids)

Το εισιτήριο για τα νοκ άουτ του Europa League πήρε η Νάπολι χάρη στη νίκη 3-2 απέναντι στη Λέστερ και… εξόρισε τις Αλεπούδες στο Conference League. Πρόκριση με «τριάρα» και για Σοσιεδάδ, στους «16» η Άιντραχτ.

1ος Όμιλος

Στον τελικό της 3ης θέσης του πρώτου ομίλου η Σπάρτα Πράγας επικράτησε με 2-0 της Μπρόντμπι και πέρασε στο Conference League. Ο Χάνκο στο 43′ έκοψε τον «Γόρδιο Δεσμό», στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ. Οι Τσέχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος, καθώς ο Χλόζεκ στο 49′ μετά από φάση διαρκείας γύρισε μέσα στη περιοχή και εκτέλεσε για το τελικό 2-0. Oι δυο ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες. Για τους Τσέχους ο Βίσνερ αποβλήθηκε στο 57′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 75′ ο Σλιμαν πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Στη Γαλλία η πρωτοπόρος Λυών αναδείχθηκε ισόπαλη με τη δεύτερη του ομίλου Ρέιντζερς. Οι πρωταθλητές Σκωτίας προηγήθηκαν στο 42′ με τον Σκοτ Ράιτ, όμως οι «Λιονέ» βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 49′. Ο Τσέρκι σούταρε μέσα από τη περιοχή η μπάλα χτύπησε στον Μπάσεϊ και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 1-1.

Αποτελέσματα
Λυών – Ρέιντζερς 1-1
Σπάρτα Πράγας – Μπρόντμπι 2-0

Βαθμολογία
1. Λυών 16 (16-5)
2. Ρέιντζερς 8 (6-5)
3. Σπάρτα Πράγας 7 (6-9)
4. Μπρόντμπι 2 (2-11)


2ος όμιλος

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά… Με πρωτοστάτη τον Ογιαρθάμπαλ η Σοσιεδάδ έκανε φύλλο και φτερό την Αϊντχόφεν, την οποία διέλυσε με 3-0 και πήρε τη θέση της στα νοκ άουτ της διοργάνωσης. Λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους (43΄) ο Ισπανός φορ άνοιξε τον δρόμο για την ευρεία επικράτηση των Βασκών και ο ίδιος παίκτης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 στο 62΄. Η αποβολή του Σανγκαρέ (75΄) έβαλε οριστική ταφόπλακα στις ελπίδες των Ολλανδών για κάτι παραπάνω από τον υποβιβασμό τους στο Conference League, με τον Σόρλοθ να βάζει το κερασάκι στις καθυστερήσεις και να γράφει με τον καλύτερο τρόπο τον επίλογο στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης.

Χωρίς νικητή έληξε το άλλο ματς του ομίλου, με τις αδιάφορες βαθμολογικά, Στουρμ Γκρατς και Μονακό και να μένουν στο 1-1 και να μοιράζονται το βαθμό. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε μόλις στο 7΄ο Γιάντσερ, όμως ο Φόλαντ ισοφάρισε στο 30΄για τους Γάλλους και εξασφάλισε πως η πρόκριση τους στους «16» θα σημειωνόταν με αήττητη σφραγίδα. Αντίθετα οι Αυστριακοί πανηγύρισαν μόλις τον δεύτερο και τελευταίο τους βαθμό στη διοργάνωση, αλλά τουλάχιστον ολοκλήρωσαν με το… κεφάλι ψηλά τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Αποτελέσματα
Στουρμ Γκρατς – Μονακό 1-1
Σοσιεδάδ – Αϊντχόφεν 3-0

Βαθμολογία
1. Μονακό 12 (7-4)
2. Σοσιεδάδ 9 (9-6)
3. Αϊντχόφεν 8 (9-8)
4. Στουρμ Γκρατς 2 (3-10)



3ος όμιλος

Νίκη δια πυρός και σιδήρου κατάφερε να πανηγυρίσει η Νάπολι που επικράτησε 3-2 της Λέστερ και πήρε το εισιτήριο για τα νοκ άουτ του Europa League. Από την αρχή κιόλας του αγώνα οι Παρτενοπέι έδειξαν ποιος θα είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 4΄με τον Ουνάς. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν σε ίδιο ρυθμό και τελικά διπλασίασαν τα τέρματά τους είκοσι λεπτά αργότερα, όταν ο Έλμάς νίκησε τον Σμάιχελ και έχτισε βάσεις πρόκρισης για τους Ιταλούς.

Η Λέστερ ωστόσο δεν είχε προλάβει να πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Τρία λεπτά μετά το 2-0 ο Έβανς έβαλε ξανά τις Αλεπούδες στο παιχνίδι και στο 33΄ο Ντιούσμπερι – Χολ υπέγραψε την ολική επιστροφή! Η Νάπολι σάστισε, είδε το φαινομενικά ασφαλές προβάδισμά της να εξανεμίζεται εντός έξι λεπτών και όφειλε άμεσα να ανασυγκροτηθεί. Η ανάπαυλα εν τέλει φάνηκε να λειτουργεί ευεργετικά για το σύνολο του Σπαλέτι που επέστρεψε δριμύτερο και χάρη στο δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ελμάς (53΄) πανηγύρισε νίκη – πρόκριση και εξόρισε τις Αλεπούδες στο Conference League.

Την ίδια ώρα η Σπαρτάκ Μόσχας έπαιρνε νίκη – θρίλερ (1-0) στην έδρα της Λέγκια, αποτέλεσμα που την έστειλε κατευθείαν στους «16» του θεσμού. Το γκολ του Μπακάεφ στο 17΄είχε βάλει από νωρίς σε τροχιά τους Ρώσους που όσο κυλούσαν τα λεπτά βρισκόντουσαν όλο και πιο κοντά στο εισιτήριο. Δευτερόλεπτα όμως πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού παραλίγο να έρθουν τα… πάνω – κάτω. Στο 90+8΄η Λέγκια κέρδισε πέναλτι, ο Πέκαχαρτ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Σέλκχοβ απέκρουσε την εκτέλεση του πρώην άσου της ΑΕΚ και χάρισε στην ομάδα του την πρώτη θέση του ομίλου.

Αποτελέσματα
Νάπολι – Λέστερ 3-2
Λέγκια – Σπαρτάκ Μόσχας 0-1

Βαθμολογία
1. Σπαρτάκ Μοσχας 10 (10-9)
2. Νάπολι 10 (15-10)
3. Λέστερ 8 (12-11)
4. Λέγκια 6 (4-11)


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ