aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈνα... δάγκωμα και πρόκριση η «νυχτερίδα»

Ένα… δάγκωμα και πρόκριση η «νυχτερίδα»

Με συνοπτικές διαδικασίες και με την ασφάλεια που της έδινε το υπέρ της 2-0 του πρώτου αγώνα, η Βαλένθια επικράτησε 1-0 της Σέλτικ και στην Ισπανία και πέρασε στους «16».

Ο Κέβιν Γκαμεϊρό στο 70ο λεπτό έβαλε τη σφραγίδα του στην πρόκριση της Βαλένθια απέναντι στη Σέλτικ, αφού σημείωσε το μοναδικό γκολ του επαναληπτικού και με συνολικό 3-0 οι «νυχτερίδες» πέρασαν στην επόμενη φάση. Ο πορτιέρε της Σέλτικ, Σκοτ Μπέιν κράτησε το σκορ με σωρεία αποκρούσεων σε αξιοπρεπή επίπεδα, με τους Σκωτσέζους ν’ απειλούν μόνο στο πρώτο ημίωρο, αλλά στο 37′ έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές.

Η Σέλτικ μπήκε δυνατά και αναζήτησε ένα γρήγορο γκολ, για να μπορέσει να μπει στο κόλπο για την πρόκριση μετά την ήττα που είχε γνωρίσει στο πρώτο ματς. Ο Χέιζ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 4’ με την επέμβαση του Νέτο να κρατάει το μηδέν, ενώ στο 33’ απείλησε με τον Σιμούβιτς, με τον Νέτο να σταματά και πάλι τη Σέλτικ. Όμως τα δεδομένα έγιναν πολύ δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, λίγο μετά.

Στο 37’ ο Τόλιαν αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για να αφήσει τους «Καθολικούς» με δέκα ποδοσφαιριστές και επί της ουσίας να στερήσει κάθε ελπίδα στην σκωτσέζικη ομάδα. Από εκεί και μετά οι «νυχτερίδες» είχαν ευκαιρίες στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, στο 41’ με τον Σολέρ, ενώ στο 42’ σε σουτ του Παρέχο και στο 45’ σε σουτ του Σάντι Μίνα, ο Σκοτ Μπέιν έκανε υπέροχες επεμβάσεις.

Στο 55’ ο Παρέχο είδε και πάλι τον Μπέιν να επεμβαίνει υπέροχα σε δική του προσπάθεια, ενώ στο 62’ ο Κρίστι έχασε μοναδική ευκαιρία από μια απόσταση έξι μέτρων να σκοράρει και να βάλει την Σέλτικ στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στο 70ο λεπτό τελικά ο Κέβιν Γκαμεϊρό, μετά από ασίστ με το κεφάλι του Βας, με το γόνατο νίκησε τον Μπέιν και έκανε το 1-0 για τις «νυχτερίδες». Στο 80’ ο Σάντι Μίνα θέλησε να σιγουρέψει το γκολ και δεν τελείωσε μόνος την προσπάθεια, για να σκοράρει και ένα 2ο τέρμα για τη Βαλένθια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ