aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGA«Δεν είμαστε αλαζόνες, αλλά είμαστε το Νο1»

«Δεν είμαστε αλαζόνες, αλλά είμαστε το Νο1»

Η UEFA ήταν αντίθετη με την επέκταση του Μουντιάλ σε 48 ομάδες, όμως μετά την ψήφιση του σχεδίου Ινφαντίνο από την FIFA, προσπαθεί να ωφεληθεί, διεκδικώντας τουλάχιστον τρεις επιπλέον θέσεις από το 2026. Το αίτημα προέρχεται από τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Σέφεριν: «Η ποιότητα βρίσκεται στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική.

Ζητάμε τουλάχιστον 16 θέσεις, το οποίο θα ήταν το χειρότερο σενάριο». Ο Σέφεριν σημείωσε τη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και υποστήριξε ότι η FIFA θα ήταν απερίσκεπτη αν δεν ακούσει τις απαιτήσεις της UEFA: «Δεν θέλουμε να είμαστε αλαζόνες, αλλά η Ευρώπη είναι το νούμερο ένα, όταν πρόκειται για την ποιότητα και την οικονομία, δεν είναι απλά μία από τις συνομοσπονδίες».

Ο πρόεδρος της UEFA χαρακτήρισε ως «αστείο» την παράξενη πρόταση του Μάρκο Φαν Μπάστεν να αλλάξουν οι κανόνες του ποδοσφαίρου με την εξάλειψη των ισοπαλιών ή του οφσάιντ: «Δεν χρειαζόμαστε μια επανάσταση, γιατί το παιχνίδι είναι μεγάλο, όπως είναι. Το οφσάιντ είναι σημαντικό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ