aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUE«Δάγκωσε» ο Σεμπά, ανάσανε ο Ολυμπιακός (video)

«Δάγκωσε» ο Σεμπά, ανάσανε ο Ολυμπιακός (video)

Με σκόρερ τον Σεμπά, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Αρούκα (0-1) και πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Καλό ρυθμό είχε στο ξεκίνημά του το παιχνίδι με μοιρασμένη κατοχή μπάλας και μια Αρούκα να προσπαθεί να επιτεθεί έχοντας ως κύρια μέθοδο τις συνεχείς βαθιές μπαλιές στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Η πορτογαλική ομάδα σαφώς γνώριζε ότι υπολείπεται σε ποιότητα και εμπειρία από τον Ολυμπιακό κι έτσι μοιραία δεν είχε τη διάθεση να επιτεθεί με πολλούς παίκτες, επιλέγοντας να περιμένει υπομονετικά στο μισό γήπεδο τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ελάχιστη πίεση από την Αρούκα

Κάπως έτσι, όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έπαιρνε την πρωτοβουλία των κινήσεων κυκλοφορώντας τη μπάλα και πιέζοντας ολοένα και περισσότερο την αντίπαλη άμυνα κερδίζοντας μέτρα πάνω στον αγωνιστικό χώρο. Αν μάλιστα έλειπαν και κάποια… παραδοσιακά αβίαστα λάθη στην ερυθρόλευκη άμυνα από Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια και (κυρίως) Ντα Κόστα, οι Πορτογάλοι δύσκολα θα πλησίαζαν με άλλο τρόπο την περιοχή του Καπίνο.

Καλύτερος Ολυμπιακός όσο περνούσε η ώρα

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Ολυμπιακός έκανε και το πρώτο σουτ προς την αντίπαλη εστία, με τον Τσόρι να προσπαθεί να ξεγελάσει τον Μπρακάλι από πολύ πλάγια θέση, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Ένα λάθος στην άμυνα της Αρούκα ένα λεπτό μετά έδωσε στον Ιντέγε την ευκαιρία να κερδίσει τη μπάλα και να πασάρει δεξιά για τον Τσόρι, όμως ο Αργεντινός, αρχηγός για τον Ολυμπιακό σε αυτό το ματς, κόπηκε τελευταία στιγμή. Στο 7′ ο Σεμπά βρήκε ωραία τον Ιντέγε στην πλάτη της άμυνας, όμως και αυτή η προσπάθεια του Νιγηριανού φορ κόντραρε στα σώματα και δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους Πειραιώτες.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Βιντιγκάλ είχε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 9΄, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ η άμυνα δεν μπόρεσε να διώξει, ο Ματέους έκανε ένα συρτό σουτ και ο Καπίνο μπλόκαρε σταθερά. Από αυτό το σημείο και μετά, γύρω στο δέκατο λεπτό, ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβαίνει περισσότερο και σταδιακά να παίρνει τα ηνία του αγώνα.

Στις δύο ευκαιρίες, η τρίτη… γκολ

Στο 15′ ήρθε και η πρώτη κλασική ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Σεμπά που ελίχθηκε εκτός περιοχής και δοκίμασε το σουτ, όμως ο Μπρακάλι απέκρουσε σωτήρια. Πέντε λεπτά μετά, στο 20′, ωραία συνεργασία των Καμπιάσο-Σεμπά και γύρισμα του Αργεντινού φέρνει δύο ακόμη τελικές για τον Ολυμπιακό, με τα διαδοχικά σουτ των Ιντέγε και Πάρντο να κοντράρουν στα σώματα των αμυντικών. Τελικά, αυτή η «ερυθρόλευκη» υπεροχή καρποφόρησε στο 27ο λεπτό. Μετά από τρομερή μπαλιά 40 μέτρων του Καμπιάσο που έβγαλε μόνο από δεξιά τον Πάρντο, ο Κολομβιανός πρόλαβε τη μπάλα πριν βγει άουτ και έκανε το γύρισμα, με τον Σεμπά να μην δυσκολεύεται από κοντά να πετύχει το 0-1 με ένα απλό πλασέ στην κίνηση με το αριστερό πόδι.

Πάτησε «φρένο»

Από το σημείο αυτό και μετά, ο Ολυμπιακός έριξε ξεκάθαρα τον ρυθμό του, χωρίς βέβαια να χάνει σε κανένα σημείο τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και ασχέτως αν δεν «βρήκε» άλλες κλασικές ευκαιρίες ως το τέλος του πρώτου 45λεπτου. Η κατοχή μπάλας σε αυτό το πρώτο μέρος ήταν συνεχώς γύρω στο 60% για την ομάδα του Μπέντο, η οποία απειλήθηκε μονάχα στη φάση του 37′ μετά από λάθος του Ντα Κόστα και δυνατό σουτ του Ματέους εκτός περιοχής που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Καπίνο.

Αναλλοίωτη εικόνα

Δύο κεφαλιές από Ντα Κόστα και Ιντέγε μετά από στημένες φάσεις δεν απείλησαν στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου μέρους για τον Ολυμπιακό που συνέχισε όπως ακριβώς τελείωσε και το πρώτο: έχοντας τον έλεγχο του τι συνέβαινε στον αγωνιστικό χώρο του «Μουνισιπάλ». Μέχρι περίπου τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα δεν υπήρξε κάποια φάση άξια αναφοράς σε αυτό το δεύτερο ημίχρονο, με την Αρούκα να προσπαθεί να απειλήσει με συνήθως άναρχες επιθέσεις οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του βρήκε την πρώτη καλή στιγμή του στην επανάληψη στην αντεπίθεση του 63′ όταν ο Ιντέγε εκμεταλλεύθηκε λάθος στην άμυνα και προχώρησε με τη μπάλα πριν πασάρει στον Τσόρι, ο οποίος σούταρε δυνατά αλλά ψηλά άουτ, λίγο έξω από την περιοχή της Αρούκα. Στο 68′ ο Ντα Κόστα δοκίμασε το πόδι του από πολύ μακριά, στέλνοντας τελικά τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπρακάλι που πάντως είχε τον έλεγχο της πορείας της. Καλή ήταν επίσης και η οργανωμένη προσπάθεια του 71ου λεπτού για τους «ερυθρόλευκους», η οποία ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Φιγκέιρας εντός περιοχής που κόντραρε στα σώματα.

Τον γλίτωσε (δις) ο Καπίνο

Οι Πειραιώτες πάντως τα… χρειάστηκαν λίγο μετά, στο 73′, όταν ο Γκονζάλες έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του (Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα) και έφτασε προ του Καπίνο με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού όμως να του λέει «όχι», νικώντας τον στο τετ-α-τετ. Από αυτή τη φάση και μετά η Αρούκα έδειξε να αναθαρρεί, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο την περιοχή του Καπίνο, χωρίς όμως να καταφέρνει να δημιουργήσει άλλες αξιόλογες φάσεις στο διάστημα αυτό.

Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ στο 81′, όταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του σε αυτό το ματς, ο Σεμπά, έκανε από αριστερά την προσπάθεια και το γύρισμα προς το σημείο του πέναλτι όπου βρέθηκε ο Καμπιάσο, όμως το σουτ του Αργεντινού στην κίνηση πέρασε ελάχιστα άουτ.

Παρά την ευκαιρία αυτή της ομάδας του Μπέντο, η Αρούκα συνέχισε να απειλεί στο φινάλε. Στο 84ο λεπτό, ο Στέφανος Καπίνο ήταν και πάλι αυτός που κράτησε το «μηδέν» για την ομάδα του, σώζοντας δύσκολα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νουνίνιο. Αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία φάση του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να αντέχει στην ολιγόλεπτη πίεση και τον Μποτία στο τελευταίο λεπτό να σώζει το δικό του λάθος για το τελικό 0-1 των «ερυθρόλευκων» που τους έδωσε και το ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.

Ενδεκάδες

Αρούκα (Λίτο Βιντιγκάλ): Μπρακάλι, Μπάστο, Άντερσον Λουίς, Αρτούρ, Αντίλσον Γκοϊάνο, Νουνίνιο, Ματέους, Καρλέτο, Τζουμπάλ, Νούνο Κοέλιο, Γκονζάλες.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Ντομίνγκες, Πάρντο, Σεμπά, Ιντέγε.

Μπορείτε επίσης να δείτε το live του αγώνα.

Live…

1′ ‘Εναρξη στον αγώνα.

9′ Σουτ του Ματέους θα μπλοκάρει εύκολα ο Καπίνο.

15′ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Σεμπά να κάνει ωραία προσπάθεια.

27’ ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό. Ο Σεμπά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Πάρντο.

45′ Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Καλύτερος ο Ολυμπιακός στο 0-1 ο αγώνας.

45′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

58′ Πρεσάρει καλά και για το 2-0 ο Ολυμπιακός. Μεγάλη επιθετική βοήθεια από τον Φιγκέιρας πλέον.

69′ Εκτός ο Αρτούρ, μέσα ο Αντρέ Σάντος.

72′ Τεράστια απόκρουση του Καπίνο.

78′ Προσπάθεια Ιντέγιε δίχως αντίκρισμα.

90′ Τέλος αγώνα. 0-1 ο Ολυμπιακός Πειραιώς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ