aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Χαιρέτησε αλλά πάλεψε σαν ΑΕΚ! (video)

Δεν τα κατάφερε παρά την μεγάλη προσπάθειά της η ΑΕΚ κόντρα στην Σεντ Ετιέν. Οι στεφανουά επικράτησαν 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο και σε συνδυασμό με το 0-0 στην έδρα τους, άφησαν την Ένωση εκτός από την φάση των play-offs του Europa League.

Και στο δεύτερο ματς, όπου είχε δυναμική στήριξη από περίπου 40.000 οπαδούς της, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν διαβασμένη, όμως πλήρωσε την μοναδική αδράνειά της στο 22’ όταν ο Μπέριτς έβαλε μπροστά τους Γάλλους.

Μεγάλες ευκαιρίες για τους κιτρινόμαυρους (δύο στο πρώτο, μία στο δεύτερο), που παρότι έβλεπαν τον χρόνο να περνάει δεν το έβαζαν κάτω και στο τελευταίο σφύριγμα κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα της κερκίδας. Ντεμπούτο ο Ούγκο Αλμέιδα, τεράστιο πλήγμα στο δημιουργικό κομμάτι από την απουσία του Γιόχανσον.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Δεν μπλόφαρε ο Κριστόφ Γκαλτιέ στην συνέντευξη Τύπου. Όπως είχε προαναγγείλει λοιπόν, η Σεντ Ετιέν μπήκε δυναμικά στο ΟΑΚΑ και θέλησε να πιάσει στον ύπνο την ΑΕΚ, που όμως δεν της έκανε την χάρη. Μετά το πρώτο αγχωτικό πεντάλεπτο, η ομάδα του Κετσπάγια «διάβασε» το παιχνίδι των αντιπάλων, που έριξαν το βάρος στα άκρα, κλείνοντας του χώρους. Μάλιστα, χωρίς οι κιτρινόμαυροι να έχουν την μπάλα για περισσότερη ώρα στα πόδια τους κατάφεραν με γρήγορες αλλά σωστά οργανωμένες επιθέσεις να βγάλουν δύο σημαντικές ευκαιρίες (6’ Μάνταλος, 15’ Μπακασέτας).

Ενώ το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο, οι στεφανουά βρέθηκαν από το… πουθενά μπροστά στο σκορ με τον Μπέριτς να παίρνει καλύτερη θέση από τον Κολοβέτσιο και να ανοίγει το σκορ στο 22΄ με κοντινή κεφαλιά. Η Ένωση, έχοντας και την στήριξη των οπαδών της, αντέδρασε σωστά έκλεισε τους Γάλλους στο μισό γήπεδο όμως στάθηκε άτυχη στις δύο μεγάλες ευκαιρίες της. Πρώτα ο Βάργκας νικήθηκε από τον Ρουφιέ και στη συνέχεια ο Μπαρμπόσα χάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία αμαρκάριστος με κοντινή κεφαλιά. Οι στεφανουά δεν μπορούσαν να απειλήσουν σε οργανωμένο παιχνίδι, όμως στάθηκαν άτυχοι στο φινάλε του ημιχρόνου όταν ο Αμουμά είδε την μπάλα έπειτα από εκτέλεση φάουλ να βρίσκει στο δοκάρι.

Με τους κιτρινόμαυρους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ αφού ξεπέρασε την νευρικότητα στα μετόπισθεν, έριξε το βάρος στην επίθεση. Η Σεντ Ετιέν την περίμενε στο μισό γήπεδο και κλείνοντας καλά τους χώρους δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, αλλά και δεν ενοχλούσε καθόλου τον Ανέστη. Η είσοδος των Πλατέλλα και Αραβίδη έκανε την Ένωση αρκετά πιο πιεστική στις πρώτες πάσες των Γάλλων, που όμως συνέχιζαν να αμύνονται σωστά.

Το ντεμπούτο του Αλμέιδα «ζέστανε» για τα καλά την κερκίδα, που δεν σταμάτησε να δίνει ώθηση στην ομάδα του Κετσπάγια, όμως οι στεφανουά κέρδισαν μέτρα και ροκάνισαν άψογα τον χρόνο. Το παιχνίδι παραλίγο να πάρει φωτιά στο 81’ όμως το δυνατό σουτ του Πλατέλλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Το ρολόι δεν ήταν με το μέρος των κιτρινόμαυρων, όμως αυτό δεν τους πτόησε. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Γεφέτ, η ΑΕΚ έμεινε στην επίθεση και το φινάλε την βρήκε να χάνει την πρόκριση αλλά με το κεφάλι ψηλά, αφού καταχειροκροτήθηκε από τους οπαδούς της.

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Σιμόες (67′ Αλμέιδα), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (61′ Μπαρμπόσα), Βάργκας (52’ Πλατέλλας), Μπακασέτας

Στον πάγκο: Μπάρκας, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Τζανετόπουλος

Σεντ Ετιέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ρουφιέ, Κατρέν, Πογκμπά, Περάν, Πολομά, Σελνάες, Λεμουάν (79’ Μονέ-Πακέ), Νταμπό (29’ Παζό), Τανάν, Αμουμά (84’ Ρου), Μπέριτς

Στον πάγκο: Μουλέν, Ενμπάγκουε, Σόντερλουντ, Μαλκί

Διαιτητής: Αλόν Γεφέτ (Ισραήλ)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ