aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΑτσαλάκωτος και «χτυπάει» πρόκριση ο Ατρόμητος!

Ατσαλάκωτος και «χτυπάει» πρόκριση ο Ατρόμητος!

Ύψωσε τείχος και έκανε το πρώτο βήμα ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν λύγισε στην πίεση της ανώτερης, Λέγκια, φεύγοντας με το θετικό, αλλά και επικίνδυνο 0-0 από τη Βαρσοβία, το οποίο πήρε ως προίκα για τη ρεβάνς της Τετάρτης (14/08, 19:00), δείχνοντας ικανή να σφραγίσει στο Περιστέρι πρόκριση στα play offs του Europa League.

Ο Γιάννης Αναστασίου αιφνιδίασε κάπως με την επιλογή του να ξεκινήσει τον Κάχιλα και αυτό πήγε να κάνει και η ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, αφού έκανε την πρώτη επικίνδυνη (και από τις λίγες στο α’ μέρος) επίσκεψη δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα και κέρδισε ένα κόρνερ. Στη συνέχεια, ωστόσο, η πρωτοβουλία των κινήσεων άνηκε στους γηπεδούχους που πήραν την κατοχή της μπάλας, με τους «κυανόλευκους» να περιμένουν τον αντίπαλό τους, παίζοντας με σφιχτό κέντρο.

Πάντως, χρειάστηκε να κυλήσει αρκετά ο χρόνος ώστε να βρουν την πρώτη τους τελική στο παιχνίδι, με τον Άντολιτς να κάνει στο 17’ ένα ακίνδυνο σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Μέγερι. Δύο λεπτά μετά ανησύχησε ουσιαστικά για πρώτη φορά η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, έπειτα από την «μπούκα» του Γκβίλα (19’), αλλά και το γύρισμα λίγο μετά (20’) με στόχο τον Κουλένοβιτς, που δεν έφτασε στην μπάλα. Η καλύτερη φάση ήταν η προσπάθεια στο 38’ από τον Κουλένοβιτς, που με κίνηση… πίβοτ είδε, αλλά δεν βρήκε εστία και κέρδισε ένα κόρνερ.

Σε γενικές γραμμές το πλάνο του 46χρονου τεχνικού δούλεψε, αφού δεν κινδύνεψε πολύ η ομάδα της Θεσσαλονίκης, παρά την κατοχή της μπάλας από τους Πολωνούς. Βεβαίως, επιθετικά ήταν σχεδόν… άφαντος ο Ατρόμητος, δίνοντας περισσότερο θάρρος στους παίκτες της Λέγκια, με τους Μανούσο, αλλά κυρίως τον Βέλλιο να είναι αποκομμένοι από την υπόλοιπη ομάδα.

Αρκετά επιθετικά μπήκε στο δεύτερο μέρος η Λέγκια και λίγο έλειψε να καρποφορήσει η υπεροχή στο πρώτο διάστημα του δεύτερου μέρος, με τον Νοβίκοβας να στέλνει στο 50’ την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μέγερι με εκτέλεση φάουλ. Οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να φρενάρουν κάπως τους Πολωνούς έπειτα από τη συγκεκριμένη φάση, αλλά το γεγονός ότι έπαιξε αρκετά πίσω και χωρίς ουσιαστικά να «καίγεται» για να βγάλει ευκαιρίες, έδωσε και πάλι χώρο στους Πολωνούς και τη δυνατότητα να πιέσουν την ελληνική ομάδα. Που έπαιξε με πάθος, αλλά ζορίστηκε αρκετά στο παιχνίδι. Ειδικά, στο δεύτερο μισό του β’ μέρους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ