aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΒέλγιο-Πορτογαλία: Τιτανομαχία αστέρων

Βέλγιο-Πορτογαλία: Τιτανομαχία αστέρων

Βέλγιο και Πορτογαλία αναμετρώνται στο «La Cartuja» της Σεβίλλης στις 22:00 σε ένα από τα πιο δυνατά ζευγαρώματα της πρώτης φάσης των νοκ άουτ του Euro, με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα και ανεβάζοντας σταδιακά την απόδοσή τους, οι «κόκκινοι διάβολοι» τερμάτισαν πρώτοι στον δεύτερο όμιλο, κάνοντας το 3Χ3 απέναντι σε Ρωσία (3-0), Δανία (2-1) και Φινλανδία (2-0). Μάλιστα, αυτή ήταν και η πρώτη φορά στην ιστορία τους που πετυχαίνουν το απόλυτο των νικών σε όμιλο τελικής φάσης ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Την ίδια ώρα, η Πορτογαλία φλέρταρε με τον αποκλεισμό στον όμιλο… φωτιά, ωστόσο χάρη στα δύο πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Γαλλία (2-2) και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Γερμανίας με την Ουγγαρία (2-2) πήρε το εισιτήριο για τους «16» μέσω της τρίτης θέσης. Αξιοσημείωτο στατιστικό και ενδεικτικό της εικόνας για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, είναι το γεγονός πως στα τρία πρώτα παιχνίδι δέχθηκε έξι γκολ, ένα περισσότερο από όσα δέχθηκε στο Euro του 2016 σε επτά ματς, όταν και κατέκτησε το τρόπαιο!

Στο αγωνιστικό σκέλος, δεν προέκυψαν νέοι «πονοκέφαλοι» για τους δύο Ομοσπονδιακούς τεχνικούς, οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα βαριά τους «χαρτιά». Για το Βέλγιο σταθερά εκτός παραμένουν οι Καστάνιε και Τσαντλί.

Το φετινό Euro εξελίσσεται στη διοργάνωση των ρεκόρ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο 36χρονος σούπερ σταρ της Γιουβέντους, ούτε λίγο ούτε πολύ έχει καταρρίψει τρία ρεκόρ, ενώ βρίσκεται στο κατόπι δύο ακόμα!

Συγκεκριμένα, ο «CR7» με την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έγινε ο μοναδικός παίκτης που έχει λάβει μέρος σε πέντε Euro. Επιπλέον, ξεπέρασε τον Μισέλ Πλατινί στον πίνακα των σκόρερ στον θεσμό, όντας πλέον ο πρώτος στη σχετική λίστα με 14 γκολ, ενώ παράλληλα έγινε και ο πρώτος σκόρερ σε Euro και Mundial μαζί (21 γκολ), αφήνοντας πίσω του τον Μάριο Γκόμεζ!

Πλέον ο Ρονάλντο με ακόμα ένα γκολ θα ξεπεράσει τα 109 γκολ του Αλί Νταεΐ και θα μείνει πρώτος στον πίνακα των σκόρερ στην ιστορία όλων των εθνικών ομάδων! Τέλος, με τα 5 φετινά του τέρματα κυνηγάει την κορυφαία επίδοση του Μισέλ Πλατινί με 9 γκολ σε μία μόνο τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Όσον αφορά την παράδοση τέλος, τα πράγματα είναι μοιρασμένα, αφού σε 18 συναντήσεις τους το Βέλγιο μετράει πέντε νίκες, η Πορτογαλία έξι, ενώ επτά παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στους «8» την Ιταλία, η οποία το Σάββατο απέκλεισε την Αυστρία στην παράταση (0-0 καν., 2-1 παράταση).

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Καράσκο, Αζάρ, Μέρτενς, Λουκάκου.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίτσιο, Σεμέδο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Γκερέιρο, Ντανίλο, Σάντσες, Μπρούνο Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζότα, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ