aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΒαϊνάλντουμ: Μήνυμα για τους ΛΟΑΤΚΙ στη Βουδαπέστη

Βαϊνάλντουμ: Μήνυμα για τους ΛΟΑΤΚΙ στη Βουδαπέστη

Ο αρχηγός της εθνικής Ολλανδίας, Τζίνι Βαϊνάλντουμ, θα φορέσει ένα περιβραχιόνιο με το μήνυμα “One Love” για να υποστηρίξει το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ στον αγώνα των «οράνιε», την επόμενη Κυριακή στη Βουδαπέστη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική ομοσπονδία.

«Φορώντας αυτό το περιβραχιόνιο, εμείς, ως «οράνιε», θέλουμε να τονίσουμε ότι υπερασπιζόμαστε την ένταξη και τη σύνδεση και ότι είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή αποκλεισμού και διακρίσεων. Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζουμε να υποστηρίξουμε όλους τους ανθρώπους που αισθάνονται διακρίσεις οπουδήποτε στον κόσμο» δήλωσε ο Βαϊνάλντουμ στην ιστοσελίδα της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (KNVB).

Η απόφαση ελήφθη μετά την άρνηση της UEFA να επιτρέψει το φωτισμό της «Αλιάντς Αρένα» με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στον αποψινό αγώνα της Γερμανίας με την Ουγγαρία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος θα οδηγήσει, σύμφωνα με ΜΚΟ, στην απαγόρευση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διαφημίσεων, βιβλίων ή σειρών, στις οποίες αναφέρεται η ομοφυλοφιλία.

Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη, με δεκατρείς χώρες της ΕΕ να ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση εναντίον αυτού του νόμου.

Ο αρχηγός της εθνικής Γερμανίας, Μάνουελ Νόιερ, φορούσε ήδη ένα περιβραχιόνιο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στους πρώτους δύο αγώνες του EURO 2020 και θα το κάνει ξανά απόψε.

Επιπλέον, μετά την απόρριψη, από πλευράς UEFA, του αιτήματος του δημοτικού συμβουλίου του Μονάχου να εμφανιστούν τα χρώματα του ουράνιου τόξου στην «Αλιάντς Αρένα» απόψε, τα υπόλοιπα γερμανικά στάδια αναμένεται να φωτιστούν με αυτόν τον τρόπο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Γερμανία-Ουγγαρία.

Η Ολλανδία, η οποία το 2001 έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τους γάμους του ιδίου φύλου, ήθελε με αυτόν τον τρόπο να συμμετάσχει στις κινήσεις υποστήριξης, εκφράζοντας την αντίθεσή της ενάντια στις ενέργειες της κυβέρνησης του Όρμπαν.

Το μήνυμα που θα φορέσει ο αρχηγός της εθνικής Ολλανδίας την Κυριακή στο περιβραχιόνιό του είναι το λογότυπο της εκστρατείας #OneLove, την οποία κυκλοφόρησε πέρυσι η ομοσπονδία ως μέρος του «κοινού σχεδίου επίθεσης» κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων στο ολλανδικό ποδόσφαιρο.

«Το ποδόσφαιρο συνδέει ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Οι διαφορές δεν έχουν σημασία, γιατί όλοι οι ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί του ποδοσφαίρου έχουν τουλάχιστον ένα κοινό: την αγάπη του ποδοσφαίρου» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ολλανδική ομοσπονδία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ