aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΤο VAR «υπεύθυνο» για την αύξηση των πέναλτι στο Euro

Το VAR «υπεύθυνο» για την αύξηση των πέναλτι στο Euro

Στην ύπαρξη του VAR απέδωσε ο επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι, τον αυξημένο αριθμό πέναλτι που καταλογίστηκαν κατά τη φάση των ομίλων του EURO. Στα 36 παιχνίδια της διοργάνωσης ως τώρα υποδείχθηκε 14 φορές η «εσχάτη των ποινών», ενώ σε ολόκληρη τη διοργάνωση του 2016 είχαν υποδειχθεί 12 πέναλτι.

«Υπάρχει σίγουρα μεγαλύτερη ακρίβεια. Πριν το VAR, υπήρχαν πολλά φάουλ μέσα στην περιοχή που ξέφευγαν από τους διαιτητές. Τώρα είναι αδύνατο να χάσεις ένα καθαρό πάτημα στο πόδι στη μεγάλη περιοχή» δήλωσε ο παλαίμαχος Ιταλός διαιτητής, σπεύδοντας να προσθέσει ότι «… δεν θέλουμε “φτηνά” πέναλτι, θέλουμε καθαρά πέναλτι, θέλουμε να δούμε καθαρές πράξεις του αμυνόμενου». Μάλιστα, ο Ροζέτι τόνισε ότι ήταν σωστή η απόφαση του διαιτητή να μην καταλογίσει πέναλτι σε ένα ελαφρύ πάτημα στο πόδι του Ραχίμ Στέρλινγκ, στην αναμέτρηση της Αγγλίας με τη Σκωτία.

Ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη σημαντική μείωση του χρόνου διακοπής του παιχνιδιού για την εξέταση του VAR.

Σύμφωνα με τον Ροζέτι, συνολικά 179 φάσεις ελέγχθηκαν από το VAR στα 36 ματς των ομίλων του EURO 2020 και στο 91,6% των περιπτώσεων ο έλεγχος επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση του διαιτητή. Υπήρξαν 12 διορθώσεις, για τις πέντε εκ των οποίων χρειάστηκε ο «άρχοντας» του αγώνα να δει ο ίδιος το βίντεο της επίμαχης φάσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ