aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΣυλλήψεις στην Ιταλία για στημένα

Συλλήψεις στην Ιταλία για στημένα

Η εισαγγελία της Νάπολης προχώρησε σε δέκα συλλήψεις μελών της Καμόρα, με την κατηγορία ότι συνέβαλαν στο στήσιμο αγώνων της δεύτερης κατηγορίας.

Ουδείς, βέβαια, έπεσε από τα… σύννεφα στην Ιταλία, καθώς φαίνεται ότι το ποδόσφαιρο της χώρας δεν μπορεί να απαλλαχθεί από τα σκάνδαλα. Ωστόσο αυτό που προκάλεσε σοκ είναι η εμπλοκή στην υπόθεση του Αρμάντο Ίτσο, ο οποίος έχει κληθεί από τον Αντόνιο Κόντε στην προεπιλογή της εθνικής ομάδας της Γαλλίας για το προσεχές Euro!

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα, οι συλλήψεις αφορούν στημένα παιχνίδια το 2013 και το 2014 και ο διεθνής Ιταλός ποδοσφαιριστής είχε το ρόλο του μεσάζοντα. Εναντίον του απαγγέλθηκε η κατηγορία της έξωθεν στήριξης μαφιόζικων οργανώσεων.

Από τους συνολικά δέκα συλληφθέντες, οι επτά προφυλακίστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Μεταξύ αυτών των τριών, οι δύο είναι ποδοσφαιριστές.

Η έρευνα της εισαγγελίας κατέληξε σε αποτελέσματα μετά από συνεχείς τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ενώ είναι αξιοσημείωτες οι εκφράσεις που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι στις συνομιλίες τους για να μην κινήσουν υποψίες. «Πρέπει να φάμε τρεις κεφτέδες, έχουμε γεμάτο στομάχι» ήταν, για παράδειγμα, η ατάκα που έδινε το σύνθημα ότι μια ομάδα θα δεχθεί τρία γκολ!

Όσον αφορά τον ρόλο του Ίτσο, κατηγορείται για την περίοδο που αγωνιζόταν στην Αβελίνο, δύο παιχνίδια της οποίας είναι στο στόχαστρο: και στα δύο ηττήθηκε από την Ρετζίνα και την Μόντενα. «Zω έναν εφιάλτη. Είμαι απλά ένας ποδοσφαιριστής και δεν σκέφτηκα ποτέ να στήσω παιχνίδι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και πιστεύω ότι θα αποδειχθεί πως δεν έχω καμία σχέση» τόνισε ο άσος της Τζένοα μιλώντας στην «Gazzetta dello Sport».

Ο Ίτσο δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα δύο ύποπτα παιχνίδια καθώς ήταν τραυματίας, ενώ στο τέλος εκείνης της σεζόν πήρε μεταγραφή στη Τζένοα. Σύμφωνα, όμως, με τις αρχές ήταν αυτός που ανέλαβε να μεσολαβήσει κατόπιν εντολής της τοπικής μαφίας και να ζητήσει από τους συμπαίκτες του να στήσουν τους αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ