aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΣτους «16» με «καλλιτέχνη» Μόντριτς η Κροατία! (vid)

Στους «16» με «καλλιτέχνη» Μόντριτς η Κροατία! (vid)

Την πρόκρισή της στους «16» του Euro 2020 -και μάλιστα ως 2η (4β.) του 4ου ομίλου- εξασφάλισε το βράδυ της Τρίτης (22/6) η Κροατία! Με την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς -έχουσα ως απόλυτο MVP τον Λούκα Μόντριτς- να επικρατεί 3-1 της Σκωτίας στο «Χάμπντεν Παρ» της Γλασκώβης.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και ηγέτης της «Χράβτσκα» έκανε το 2-1 στο 62′ με γκολ-έπος, για να φτιάξει και το 3-1 (κεφαλιά Πέρισιτς στο 77′). Βλάσιτς (1-0, 17′) και ΜακΓκρέγκορ (1-1, 42′) τα άλλα δύο γκολ, με την Κροατία να καταλαμβάνει την 2η θέση λόγω καλύτερης επίθεσης (4-3 τα γκολ) έναντι της Τσεχίας (3-2), η οποία έμεινε στην 3η.

Πλέον, οι Κροάτες περιμένουν τον αντίπαλό τους στην επόμενη φάση (δεύτερος του 5ου γκρουπ), με τη Σκωτία να τερματίζει 4η χωρίς βαθμό. Μάλιστα, η τελευταία έχει αποτύχει σε όλες τις παρουσίες να προκριθεί από τους ομίλους, αντίθετα από την Κροατία που το έπραξε για 3η φορά.

Το ματς:

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοιχτό στα πρώτα του λεπτά, με τους Σκωτσέζους να ήταν εκείνοι που έφταναν με περισσότερες αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Κυρίως μέσω των στατικών φάσεων αλλά και με κύριο εκφραστή των προσπαθειών τους τον Άνταμς.

Ωστόσο, εκείνη που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση και μάλιστα στην πρώτη της καλή στιγμή, ήταν η Κροατία στο 17’. Ο Πέρισιτς με κεφαλιά έστρωσε στον Βλάσιτς, ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μάρσαλ. Στη συνέχεια, η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που είχε αποκτήσει, όμως ούτε η σουτάρα του Μόντριτς (22’), ούτε η ωραία ενέργεια του Πέρισιτς (40’) βρήκαν στόχο.

Στο μεταξύ (24’) η Σκωτία δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη φάση διαρκείας που είχε, ώστε να ισοφαρίσει. Κάτι που έπραξε σε αντίστοιχη στο 42’ με την γκολάρα του ΜακΓκρέγκορ, ο οποίος έγινε δέκτης της μπάλας έξω από τη μεγάλη περιοχή και με δυνατό μονοκόμματο τελείωμα, έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες (1-1) στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την τεράστια ευκαιρία από πλευράς Κροατίας, όταν στο 50’ ο Γκβαρντιόλ βγήκε ολομόναχος ως κρυφός φορ, αλλά δεν μπόρεσε να «εκτελέσει» με προϋποθέσεις απέναντι στον Μάρσαλ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον ΜακΓκίν στο 59’, για να αναλάβει δράση εν συνεχεία ο Λούκα Μόντριτς. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Κροάτες στο 62’ με «άρρωστη» σουτάρα με εξωτερικό φάλτσο και στο 77’ έδωσε την ασίστ με εκτέλεση κόρνερ, για να διαμορφώσει ο Πέρισιτς το τελικό σκορ με διαγώνια κεφαλιά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Βίντα, Γκβαρντιόλ (71’ Μπάρισιτς), Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς, Μόντριτς, Βλάσιτς (76’ Ιβάνουσετς), Πέτκοβιτς (70’ Κράμαριτς).

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Μάρσαλ, Ο’ Ντόνελ (84’ Πάτερσον), ΜακΤόμινι, Χάνλεϊ (33’ ΜακΚίνα), Τίρνι, Ρόμπερτσον, ΜακΓκιν, Άρμστρονγκ (70’ Φρέιζερ), ΜακΓκρέγκορ, Ντάικς, Άνταμς (84’ Νίσμπετ).


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ