aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαStop σε Πορτογαλία και Ρονάλντο από τον Πιατόφ

Stop σε Πορτογαλία και Ρονάλντο από τον Πιατόφ

Με το… αριστερό ξεκίνησε την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της η Πορτογαλία. Στην πρεμιέρα του Β’ προκριματικού ομίλου του EURO 2020, η πρωταθλήτρια Ευρώπης των Φερνάντο Σάντος και Κριστιάνο Ρονάλντο παραχώρησε ισοπαλία χωρίς τέρματα στην Ουκρανία, που είχε σε μεγάλη βραδιά τον τερματοφύλακα Πιατόφ, ο οποίος πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων. Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, το Λουξεμβούργο επικράτησε 2-1 με ανατροπή της Λιθουανίας και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου.

«Κόλλησε» η Πορτογαλία

Η Πορτογαλία προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλλει τον ρυθμό της, αλλά κάποια κόρνερ που κέρδισε, πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την Ουκρανία με τον Κονοπλιάνκα στο 21’. Δύο λεπτά αργότερα, οι Ίβηρες απάντησαν με τον Ρονάλντο, που σούταρε μέσω από την περιοχή, αλλά ο Πιατόφ μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα. Ο αρχηγός της Πορτογαλίας είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 27’, αλλά και πάλι νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η πίεση των παικτών του Φερνάντο Σάντος ήταν συνεχής, τα κόρνερ έφτασαν στα εννιά, αλλά το ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Με επιθετικές διαθέσεις μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η Πρωταθλήτρια Ευρώπης και στο 51’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Αντρέ Σίλβα, που νικήθηκε και αυτός από τον Πιατόφ. Ίδιοι πρωταγωνιστές και ίδια κατάληξη και στη φάση του 57’, με τον τερματοφύλακα των Ουκρανών να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Τα κόρνερ διαδέχονταν το ένα το άλλο, αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να σκοράρουν. Στο 82’ ήταν η σειρά του Σόουζα να αστοχήσει, ενώ στο 88’ δεν τα κατάφερε ούτε ο Καρβάλιο. Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και η ομάδα του Φερνάντο Σάντος μπήκε με το… αριστερό!

Νίκη με ανατροπή το Λουξεμβούργο

Η Λιθουανία «πήρε κεφάλι» στο σκορ στο 14ο λεπτό με τον Τσέρνιχ, μετά από ασίστ του Μικολιούνας και ενώ το Λουξεμβούργο είχε κάποιες καλές στιγμές για το 1-0. Οι γηπεδούχοι, παρά το γκολ, είχαν τον έλεγχο του αγώνα και πίεσαν για την ισοφάριση. Ευκαιρίες χάθηκαν με τους Σανό, Τιλ, Ντα Μότα και Μαρτίνς, οι οποίοι αν ήταν πιο προσεκτικοί, θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει. Τελικά, η υπεροχή τους ανταμείφθηκε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με τον Μπαρέιρο Μαρτίνς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Τιλ και έκανε το 1-1.

Με… φόρα μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο το Λουξεμβούργο και στο 55’ έφτασε στην πλήρη ανατροπή, κάνοντας το 2-1 με τον Ροντρίγκες. Μετά το γκολ των γηπεδούχων, ο ρυθμός άνοιξε ακόμη περισσότερο, με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Η τελευταία ανήκε στους φιλοξενούμενους, αλλά ο Μαράτσας στις καθυστερήσεις δεν μπόρεσε να βρει στόχο, με αποτέλεσμα το Λουξεμβούργο να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη.

Β’ προκριματικός όμιλος

Αποτελέσματα 1ης αγωνιστικής (ρεπό η Σερβία )

Παρασκευή 22/3

Πορτογαλία-Ουκρανία 0-0

Λουξεμβούργο-Λιθουανία 2-1 (45’ Μαρτίνς, 55’ Ροντρίγκες – 14’ Τσέρνιχ)

Βαθμολογία
1. Λουξεμβούργο 3β. (2-1)
2. Ουκρανία 1β. (0-0)
3. Πορτογαλία 1β. (0-0)
4. Λιθουανία 0β. (0-2)
5. Σερβία 0β. (0-0)

Επόμενη (2η) αγωνιστική (ρεπό η Λιθουανία)

Δευτέρα 25/3 (21:45)
Πορτογαλία-Σερβία
Λουξεμβούργο-Ουκρανία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ