aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΣουηδία-Ουκρανία: Για μια θέση στον ήλιο

Σουηδία-Ουκρανία: Για μια θέση στον ήλιο

Δύο αουτσάιντερ μονομαχούν για μια θέση στα προημιτελικά του Euro. Σουηδία και Ουκρανία τίθενται αντιμέτωπες στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης αναζητώντας την υπέρβαση.
Η Σουηδία έχοντας προκριθεί στα νοκ άουτ για πρώτη φορά από το 2004 και ονειρεύεται πορεία ανάλογη (ή και καλύτερη) του 1992, όταν ως οικοδέσποινα έφτασε ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης προτού αποκλειστεί από τη Γερμανία. Ο Γιάνε Άντερσον δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και απλώς ανησυχεί για τους Ντάνιελσον, Λούστιγκ και Όλσον που είναι στο όριο των καρτών.
Η Ουκρανία θεωρεί εαυτόν ήδη πετυχημένο, καθώς στη τρίτη παρουσία της σε Euro (το 2012 που ήταν συνδιοργανώτρια) έφτασε για πρώτη φορά στα νοκ άουτ. Ο Αντρέι Σεφτσένκο δεν υπολογίζει στον τραυματία Ποπόφ, ενώ αμφίβολος είναι ο Ζούμπκοφ και στο όριο των καρτών βρίσκονται οι Σαπαρένκο και Σίντορτσουκ.
Η μοναδική συνάντηση των δύο ομάδων σε Euro ήταν το 2012, στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων, όταν η οικοδέσποινα Ουκρανία είχε επικρατήσει 2-1 με τον Αντρέι Σεφτσένκο να ανατρέπει σε επτά λεπτά (55’, 61’) το προβάδισμα των Σουηδών με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (52’). Σε άλλες τρεις αναμετρήσεις σε φιλικό επίπεδο οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη κι ένα ματς έληξε ισόπαλο.
Η νικήτρια του αποψινού αγώνα θα αντιμετωπίσει στις 3 Ιουλίου στο «Ολίμπικο» της Ρώμης εκείνη του Αγγλία-Σουηδία.
Διαιτητής: Ντανιέλε Ορζάτο (Ιταλία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ