aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣφράγισαν το εισιτήριο Γερμανία και Ολλανδία (vids)

Σφράγισαν το εισιτήριο Γερμανία και Ολλανδία (vids)

Γερμανία και Ολλανδία εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκριση από τον 3ο προκριματικό όμιλο για τα τελικά του EURO 2020. Η Ολλανδία με την ισοπαλία που έφερε στο Μπέλφαστ μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την τελευταία αγωνιστική, αφού τα «πάντσερ» βρέθηκαν στην πρώτη θέση με 18 βαθμούς, η Ολλανδία στην 2η θέση με 16, με την Βόρεια Ιρλανδία να μένει στους 13 και να μην μπορεί πλέον να διεκδικήσει κάτι στο φινάλε του ομίλου. Ο Στίβεν Ντέιβις πέταξε την ευκαιρία για τους Βορειοϊρλανδούς να κάνουν κάτι σπουδαίο και να δώσουν ενδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική αφού έχασε πέναλτι στο 32’.

Τα «πάντσερ» αφού είδαν τον Νόιερ να κάνει μια σπουδαία επέμβαση στο 40ο λεπτό σε σουτ του Στάσεβιτς, πήραν το προβάδισμα λίγο αργότερα, αφού ο Γκνάμπρι μπήκε από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα στον Γκίντερ με τον στόπερ της Γκλάντμπαχ να κάνει τακουνάκι για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώσει το 1-0, με το παρθενικό του τέρμα με την φανέλα της «νασιοναλμανσάφτ». Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Γκιντογκάν είχε ωραία προσπάθεια με την μπάλα να καταλήγει στην έξω πλευρά των γκολπόστ. Στο 49’ μετά από συρτή εκτέλεση κόρνερ του Κροος, ο Γκορέτσκα λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι με δεξί πλασέ έκανε το 2-0, για να «κλειδώσει» τη νίκη για τα «πάντσερ». Στο 55’ ο Τόνι Κρόος θα χριστεί σκόρερ μετά από ασίστ του Γκίντερ. Ο Στάσεβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νόιερ από την άσπρη βούλα στο 75’ και ο Κροος από ασίστ του Γκιντογκάν στο 83’ έκανε το 4-0.

Η Ολλανδία από την άλλη μεριά μπορεί να ήλεγχε το ματς με μεγάλη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο επέτρεψε στους Βορειοϊρλανδούς να έχουν τις στιγμές τους και μάλιστα να χάσουν πέναλτι στο 32ο λεπτό, που καταλογίστηκε όταν ο Φέλτμαν έκανε χέρι στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο μέσος της Ρέιντζερς, Στίβεν Ντέιβις που αστόχησε. Οι «οράνιε» ήταν πολύ προσεκτικοί, έχασαν κάποιες ευκαιρίες με τον Ντε Λιχτ και τον Ντε Γιονγκ, αλλά το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος.

Το πανόραμα της αγωνιστικής στον 3ο όμιλο:

Γερμανία – Λευκορωσία 4-0
(41’ Γκίντερ, 49’ Γκορέτσκα, 55’, 83’ Κροος)

Βόρειος Ιρλανδία – Ολλανδία 0-0

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο:
Γερμανία 18
Ολλανδία 16
Βόρειος Ιρλανδία 13
Λευκορωσία 4
Εσθονία 1

Η επόμενη αγωνιστική:
Γερμανία – Βόρειος Ιρλανδία
Ολλανδία – Εσθονία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ