aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΣάουθγκεϊτ: «Όπως στα άλλα ματς στον τελικό, για 15 χρόνια δεν ήθελα να ακούω το...

Σάουθγκεϊτ: «Όπως στα άλλα ματς στον τελικό, για 15 χρόνια δεν ήθελα να ακούω το ”Three Lions”»

Την προετοιμασία που κάνει εν όψει κάθε παιχνιδιού, πραγματοποιεί και για τον τελικό του Euro 2020 (11/7, 22:00) με την Ιταλία η Αγγλία, όπως τόνισε ο Γκάρεθ Σάουγθκεϊτ.

Ο τεχνικός των «τριών λιονταριών» μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για το μεγάλο ραντεβού, εξήρε αρχικά την αντίπαλο της ομάδας του. «Ήταν φανταστικό που λάβαμε γράμμα από τη Βασίλισσα. Είμαστε στον τελικό και είμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Είμαστε ευχαριστημένοι με την ”κληρονομιά μας”, ωστόσο θέλουμε να κερδίσουμε το τρόπαιο. Οι παίκτες είναι έτοιμοι και τακτικά και ανυπομονούν για τον αγώνα. Είναι ένα συνηθισμένο παιχνίδι. Όλες οι προετοιμασίες μας, ειδικά γι’ αυτά τα νοκ-άουτ ματς, είναι ίδιες. Πρέπει να διατηρήσουμε αυτή τη συνέπεια.

Νομίζω ότι όταν είσαι ένα προπονητικό τιμ, βλέπεις τα πάντα (σ.σ. σχετικά με τον αντίπαλο) και πρέπει να αποφασίσεις για το ποιες είναι οι πιο σημαντικές πληροφορίες για τους παίκτες. Να προσπαθήσεις να προσαρμόσεις το παιχνίδι του στα δικά σου δυνατά σημεία και να επισημάνεις τις αδυναμίες του.

Η Ιταλία έχει φανταστικούς παίκτες, ένα τακτικό πλάνο, έναν έμπειρο προπονητή και ένα καταπληκτικό ρεκόρ. Το κέντρο μας έχει παίξει κόντρα στους Λούκα Μόντριτς και Τόνι Κρόος και έχει προσαρμοστεί υπέροχα. Έχουμε τα δικά μας δυνατά στοιχεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σάουθγκεϊτ, ο οποίος αποκάλυψε ότι Φόντεν είναι αμφίβολος για τον τελικό.

Εν συνεχεία, ρωτήθηκε και για το «Three Lions», επισημαίνοντας και την αλλαγή στη συμπεριφορά των Άγγλων φιλάθλων: «Δεν ήθελα να το ακούσω για 15 χρόνια, επειδή ήταν πολύ οδυνηρό. Πρέπει να γνωρίζετε το αγγλικό χιούμορ, είναι αρκετά μοναδικό. Δεν είναι αλαζονεία. Αυτοσαρκαζόμαστε.

Η ατμόσφαιρα στο Γουέμπλεϊ ήταν υπέροχη. Όταν ξεκινήσαμε πριν από δύο τρία χρόνια, είχαμε τους φιλάθλους να ρίχνουν χάρτινα αεροπλάνα. Υπήρχε απάθεια και τώρα η ενέργεια είναι φανταστική. Οι παίκτες χρειάζονται αυτή τη ζεστασιά και την υποστήριξη», συμπλήρωσε ο 50χρονος τεχνικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ