aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEURORendez vous με το μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός

Rendez vous με το μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός

Μία χώρα, δέκα γήπεδα, 24 ομάδες, 552 ποδοσφαιριστές, εκατομμύρια θεατές, δισεκατομμύρια τηλεθεατές και… ένα τρόπαιο.

Το Euro 2016 κάνει σέντρα απόψε στη Γαλλία, στον τόπο όπου πρωτοξεκίνησε το 1960, με την ιδιαιτερότητα πως οι ομάδες από 16 γίνονται για πρώτη φορά 24.

Θα απολαύσουμε 36 ματς στη φάση των ομίλων (6 των 4 ομάδων), θα ακολουθήσουν τρεις νοκ άουτ φάσεις («16», προημιτελικά και ημιτελικά) και στις 10 Ιουλίου θα έχουμε την στέψη.

Οι 24 ομάδες κληρώθηκαν σε έξι ομίλους των τεσσάρων ομάδων και από κάθε όμιλο στην επόμενη φάση θα περάσουν οι δύο πρώτες της κατάταξης καθώς και οι καλύτερες 4 τρίτες ομάδες των ομίλων. Η φάση των ομίλων θα αρχίσει σήμερα με την αναμέτρηση της Γαλλίας με τη Ρουμανία (10:00 απευθείας από το ΡΙΚ) και θα ολοκληρωθεί στις 22 Ιουνίου.

Θα ακολουθήσει μεταξύ 25 – 27 Ιουνίου η φάση των δεκαέξι. Από τις 30 Ιουνίου μέχρι και τις 3 Ιουλίου θα γίνουν οι αγώνες της προημιτελικής φάσης, στις 6-7 Ιουλίου η ημιτελική φάση και ο μεγάλος τελικός στις 10 Ιουλίου στο Παρίσι.

Από τον όμιλο της Εθνικής μας όπως είναι γνωστό εισιτήριο για την τελική φάση εξασφάλισε το Βέλγιο και η Ουαλία. Η Ουαλία συμμετέχει στο δεύτερο όμιλο και το Βέλγιο στον πέμπτο όμιλο. Όπως σε κάθε διοργάνωση υπάρχουν ασφαλώς και τα φαβορί όμως η πορεία είναι που θα δείξει εάν θα επιβεβαιωθούν ή όχι οι προβλέψεις.

Στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας του «Goal.com.cy» υπάρχει σχετικό πλαίσιο που αφορά στα πάντα για το Euro 2016.

Επίσης, κάντε κλικ εδώ για να συμμετάσχετε στον σούπερ διαγωνισμό μας με τα μεγάλα δώρα.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για την ιστορία του Euro.

Εδώ θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, ενώ κάνοντας κλικ στο λογότυπο με τη σημαία της κάθε χώρας, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πάντα όσον αφορά στις ομάδες που συμμετέχουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ