aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEURO«Πόλεμος» στο ντόπινγκ από την UEFA ενόψει Euro

«Πόλεμος» στο ντόπινγκ από την UEFA ενόψει Euro

Η UEFA θέλει να αφήσει το ντόπινγκ έξω από το… Εuro και για το λόγο αυτό έχει συλλέξει έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό δειγμάτων παικτών ενόψει της έναρξης της διοργάνωσης. Διαβάστε αναλυτικά.

Όπως αποκάλυψε με δημοσίευμά της την Τρίτη (7/6) γαλλική εφημερίδα “L’Equipe”, η UEFA έχει συλλέξει ήδη 1.278 δείγματα από παίκτες που ενδέχεται να πάρουν μέρος στο 15ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με τη μεγάλη πλειοψηφία των δειγμάτων, 1.020 τον αριθμό, να έχουν μάλιστα συγκεντρωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου.

Αρκετά από αυτά τα δείγματα πάρθηκαν στο πλαίσιο αγώνων των ομάδων σε ευρωπαϊκά Κύπελλα, με τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της UEFA για θέματα ντόπινγκ, Marc Vouillamoz, να τονίζει πως και στους 51 αγώνες της διοργάνωσης θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο παίκτες από κάθε ομάδα που θα δώσουν δείγμα σε αίμα και ούρα.

Σημείωσε επίσης πως η UEFA θα συμβαδίσει με τους κανονισμούς της WADA (Παγκόσμια Οργάνωση για την καταπολέμηση του ντόπινγκ) σε σε περίπτωση που βρεθούν σε μία εθνική ομάδα τουλάχιστον τρεις παίκτες της ντοπαρισμένοι, τότε αυτή θα αποβληθεί αυτόματα από το Euro 2016.

Σύμφωνα με τον Marc Vouillamoz, το πρόγραμμα αντί-ντόπινγκ που θα εφαρμοστεί για το Euro 2016 είναι το μεγαλύτερο σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση στο παρελθόν, με το κόστος να ανέρχεται σε ένα 1.000.000 ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ