aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΟι πόλεις και τα γήπεδα του Euro (pics)

Οι πόλεις και τα γήπεδα του Euro (pics)

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά… απ’ άκρη σ’ άκρη της Ευρώπης προς τιμήν των 60 χρόνων της διοργάνωσης, τα οποία συμπληρώθηκαν το 2020. Κι αν η πανδημία του κορωνοϊού δεν επηρέασε το όνομά της, το οποίο παραμένει «Euro 2020», δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις πόλεις που θα υποδεχτούν τις αποστολές των ομάδων.

Ο αρχικός προγραμματισμός έκανε λόγο για δώδεκα πόλεις. Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2021 ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά ένα, καθώς αποφασίστηκε να βγουν εκτός λίστας το Δουβλίνο και το Μπιλμπάο (πήρε τη θέση του η Σεβίλλη), που -λόγω πρωτοκόλλου υγείας- δεν ικανοποιούσαν την επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για παρουσία κόσμου στις εξέδρες (έστω και με ποσοστό επί της συνολική χωρητικότητας).

Να σημειωθεί ότι οι μοναδικές χώρες, οι οποίες θα φιλοξενήσουν παιχνίδια του Euro χωρίς να συμμετέχει το εθνικό τους συγκρότημα σε αυτό, θα είναι η Ρουμανία (Βουκουρέστι) και το Αζερμπαϊτζάν (Μπακού).

Τα έντεκα γήπεδα/στάδια (+μέγιστη επιτρεπόμενη παρουσία) και οι αντίστοιχες πόλεις του Euro:

Ολίμπικο (Ρώμη)

Ολυμπιακό Στάδιο Μπακού (Μπακού)

Σεντ Πέτερσμπουργκ Στέιντιουμ (Αγία Πετρούπολη)

Πάρκεν Στέιντιουμ (Κοπεγχάγη)

Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα (Άμστερνταμ)

Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου (Βουκουρέστι)

Γούεμπλεϊ (Λονδίνο)

Χάμπντεν Παρκ (Γκλασκώβη)

Λα Καρτούχα (Σεβίλλη)

Αλιάνζ Αρίνα (Μόναχο)

Πούσκας Αρίνα (Βουδαπέστη)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ