aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΜαντσίνι πριν το Ιταλία – Ισπανία: «Αδικο αυτό που γίνεται στο Γουέμπλεϊ»

Μαντσίνι πριν το Ιταλία – Ισπανία: «Αδικο αυτό που γίνεται στο Γουέμπλεϊ»

Οταν η Σκουάντρα Ατζούρα απέκλεισε την Αυστρία στους «16» στο Γουέμπλεϊ, ευχή όλων στην ομάδα ήταν να επιστρέψουν εκεί. Και επέστρεψαν. Με τη νίκη επί του Βελγίου οι Ατζούρι πέρασαν στους «4» και αντιμετωπίζουν την Ισπανία. Σε ένα παιχνίδι με γεμάτο γήπεδο, αλλά με Αγγλους οπαδούς. Ετσι συμφώνησαν UEFA και βρετανική κυβέρνηση, με την είσοδο να επιτρέπεται σε κατοίκους του νησιού μόνο.

Αν κάποιος είναι Ιταλός ή Ισπανός και μένει εκεί, μπορεί να πάει στο γήπεδο. Οσοι δεν μένουν εκεί, με τις αποφάσεις που πάρθηκαν, δεν έχει νόημα να ταξιδέψουν. Γεγονός για το οποίο ρωτήθηκε ο Μαντσίνι στη συνέντευξη Τύπου, απαντώντας: «Πιστεύω πως είναι πολύ άδικο, για να είμαι ειλικρινής. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερα να παίζεις μπροστά σε πολύ κόσμο, σε σχέση με το να υπάρχουν λίγοι στις εξέδρες. Νομίζω όμως ότι είναι άδικο το ότι αύριο δεν θα είναι οι εξέδρες χωρισμένες σε Ιταλούς και Ισπανούς».

Και από εκεί και πέρα, απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις.

Για το κλίμα ενθουσιασμού: «Εχετε δημιουργήσει κλίμα σαν να είμαστε ήδη στον τελικό. Είστε σίγουροι. Ας ελπίσουμε ότι μια φορά θα το πετύχετε κι εσείς… Ξέρουμε ότι δεν θα είναι απλό. Η Ισπανία είνα σπουδαία ομάδα. Αν φτάσαμε ως εδώ, τόσο εμείς όσο και αυτοί, είναι επειδή το αξίζαμε. Είναι 50%-50% το παιχνίδι».

Για το αν υπάρχει ένταση: «Οταν πλησιάζεις στο παιχνίδι υπάρχει ένταση. Προηγουμένως όχι, γιατί πρέπει να προετοιμαστείς καλά και να είσαι ψυχρός. Η ένταση, όμως, είναι το ωραίο σε τέτοια παιχνίδια».

Για την Ισπανία: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, όπως ήταν και με το Βέλγιο. Η Ισπανία είναι διαφορετική, άρα πρέπει να προετοιμαστούμε διαφορετικά. Είναι εκπληκτική ομάδα, εδώ και χρόνια, αν και είχαν αλλαγή γενιάς. Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές με προετοιμασμένο προπονητή».

Για το κλίμα στην εθνική Ιταλίας: «Οταν υπάρχει καλή σχέση με όλους μπορείς να δουλέψεις σε ιδανικές συνθήκες. Είμαστε πολύ καλά και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ως το τέλος. Αύριο, επομένως, πρέπει να κάνουμε μεγάλο παιχνίδι».

Για το πώς το ζει έχοντας δίπλα του τον Βιάλι: «Με τον Τζανλούκα μεγαλώσαμε μαζί, είμαστε σαν αδέρφια, κάτι περισσότερο από φίλοι. Είναι και λίγο μεγάλος σε ηλικία, εν τω μεταξύ, οπότε τον ακούμε με προσοχή όταν μας μιλάει…».

Για την κριτική στον Ιμόμπιλε: «Ο Τσίρο, αν δεν κάνω λάθος, έχει ακόμη το Χρυσό Παπούτσι. Είναι ένας από αυτούς με τα περισσότερα γκολ τα τελευταία χρόνια. Στο Euro ή στο Μουντιάλ, συχνά αυτός που κρίνει τα πάντα είναι αυτός που δέχεται την περισσότερη κριτική. Είμαστε πολύ ήρεμοι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ