aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΚόσοβο προς την ισπανική ομοσπονδία: «Αντιμετώπιση ως κράτος, ή δεν κατεβαίνουμε στο ματς» (pic)

Κόσοβο προς την ισπανική ομοσπονδία: «Αντιμετώπιση ως κράτος, ή δεν κατεβαίνουμε στο ματς» (pic)

Η αναφορά της ισπανικής ομοσπονδίας στο Κόσοβο ως «έδαφος» προκάλεσε αντίδραση, με την εκ των αντιπάλων της Ελλάδας στον όμιλο για το Μουντιάλ να απειλεί με αποχή από το μεταξύ τους ματς (31/3) αν δεν υπάρξει ίση αντιμετώπιση.

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Κόσοβο και Ισπανία, δύο από τις προσεχείς αντιπάλους της Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ, ενόψει του μεταξύ τους αγώνα για την 3η αγωνιστική του ομίλου (31/3). Μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας για την επιλογή των 23 παικτών του Λουίς Ενρίκε από την ισπανική ομοσπονδία, η ομοσπονδία του μερικώς αναγνωρισμένου κράτους των Βαλκανίων πέρασε στην αντεπίθεση, αντιδρώντας αναφορικά με τον όρο «έδαφος» (territorio στα ισπανικά) που συνόδευε την ονομασία της στο εν λόγω tweet.


Η Ισπανία, όπως και η Ελλάδα, αλλά και η Γεωργία, είναι οι ομάδες του ομίλου που ως χώρες δεν έχουν αναγνωρίσει επίσημα το Κόσοβο κράτος (εξαίρεση η Σουηδία). Και πλέον, η πλευρά της ομοσπονδίας τους απειλεί ότι δεν θα κατέβει στον αγώνα με τους Φούριας Ρόχας, αν δεν αποσυρθεί ο επίμαχος όρος από την ανακοίνωση και δεν λάβει εγγυήσεις για ίση αντιμετώπιση με τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες.

«Οι κανόνες της FIFA και της UEFA είναι ξεκάθαροι. Ό,τι κι αν θέλετε να υπονοήσετε, οι κανόνες δεν γίνεται να αλλάξουν. Ζητάμε ισότητα και σεβασμό ως προς τα σύμβολα και τον ύμνο μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Κοσόβου.

Σημειώνεται ότι το Κόσοβο προστέθηκε στα μέλη της UEFA το 2016.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ