aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΚεφαλιά… πρόκρισης η Ελβετία (pics&video)

Κεφαλιά… πρόκρισης η Ελβετία (pics&video)

Με τον αγαπημένο της τρόπο, ένα γκολ από στημένη φάση (το πέμπτο από τα τελευταία εννιά σε επίσημα ματς) οι Ελβετοί ξεκίνησαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στο Euro επικρατώντας με 1-0 της σκληροτράχηλης Αλβανίας.

Το λάθος του, κατά τ’ άλλα εξαιρετικού και κορυφαίου των Αλβανών, Μπερίσα και η κεφαλιά του Σαρ στο 5′ έφταναν και περίσσευαν όπως αποδείχθηκε για την ομάδα του Πέτκοβιτς προκειμένου να πάρει το πρώτο της τρίποντο στην διοργάνωση και παράλληλα… κεφάλι στην υπόθεση πρόκριση. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, έπρεπε αφενός ο Σαντίκου στο 31′ να χάσει το… άχαστο προ του Ζόμερ σε μια φάση που θα άλλαζε το ματς και αφετέρου να έρθει η αποβολή του Τσάνα στο 36′ και να μην επιβεβαιωθεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου.

Οι Ελβετοί κυρίως με τον Σεφέροβιτς έχασαν αρκετές ευκαιρίες και παραλίγο να το πληρώσουν στο 86′ με τον Ζόμερ να κρατάει και πάλι το μηδέν στο τετ α τετ με τον Γκάσι. Δίκαιως φωνάζουν οι Αλβανοί για πέναλτι στο 78′ σε μαρκάρισμα του Λιχτστάινερ πάνω στον Λελιάνι.

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΕ… ΟΛΑ

Οι Ελβετοί από το πρώτο δευτερόλεπτο μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια, εκμεταλλεύτηκαν το άγχος της πρωτάρας Αλβανίας και πολύ νωρίς πήραν κεφάλι στο σκορ. Στο 5′ ο Σαρ είπε «ευχαριστώ» στην λάθος έξοδο του Μπερίσα και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι Αλβανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, προειδοποίησαν με τον Τζάκα στο 26′ και στο 31′ σημειώθηκε η φάση που ενδεχομένως να άλλαζε όλο το παιχνίδι. Ο Σαντίκου βρέθηκε «μάτι» με τον Ζόμερ, αλλά ο Ελβετός κίπερ τον νίκησε σε μοναδικό τετ α τετ για την ομάδα του Ντε Μπιάσι.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η αποβολή του Λόρικ Τσάνα, που γλίστρησε και προκειμένου να μην βγει μόνος του με τον Μπερίσα ο Σεφέροβιτς έπιασε την μπάλα με το χέρι και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Καρμπάγιο. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους μόνο η Ελβετία υπήρχε στο ματς και θα μπορούσε να «καθαρίσει» τόσο με τον Τζεμαϊλί (δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ στο 38′ και καλό σουτ στην κίνηση στο 41′ από το σημείο της μικρής περιοχής) όσο και με τον Σεφέροβιτς στο 43′ με τον Μπερίσα να λέει «όχι».

Ο ΜΠΕΡΙΣΑ, ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ Ο ΖΟΜΕΡ

Στην επανάληψη οι Ελβετοί συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του ματς, με τους Αλβανούς να μένουν στην διεκδίκηση του αποτελέσματος χάρη στις επεμβάσεις του Μπερίσα. Ο γκολκίπερ της Λάτσιο πήρε την… ταυτότητα του Σεφέροβιτς στο 53′ και κυρίως στο 67′ και έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα του να πιστέψει σε κάτι καλό στην πρώτη της παρουσία σε Euro, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα.

Στο 76′ και πάλι ο Σαντίκου, που ήταν ο μοιραίος για τους Αλβανούς, είχε καλή στιγμή με το σουτ του να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Καρμπάγιο θα μπορούσε να δώσει πέναλτι στο… γκρέμισμα του Λελιάνι από τον Λιχτστάινερ. Οι παίκτες του Ντε Μπιάσι έφτασαν μια ανάσα από το να επιβεβαιώσουν τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου στο 87′, αλλά ο Ζόμερ ήταν και πάλι εκεί για να σταματήσει τον Γκάσι στο τετ α τετ σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για τους Αλβανούς, που μπορεί να έφυγαν ηττημένοι από το Λανς, αλλά έδειξαν πως θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους στην συνέχεια.

ΑΛΒΑΝΙΑ (Τζιάνι Ντε Μπιάσι): Μπερίσα, Λενιάνι, Χισάι, Τσάνα, Αγκόλι, Σαντίκου (82′ Γκάσι), Κουκέλι, Τζάκα (61′ Κάτσε), Μαβράι, Ρόσι (73′ Τσικαλέσι), Αμπράσι.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σεφέροβιτς, Τζάκα, Μπεχράμι, Ροντρίγκεζ, Τζεμαϊλί (76′ Φράι), Μεχμέντι (62′ Εμπολό), Ντζουρού, Σαρ, Σακίρι (88′ Ζέλσον)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ