aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΗ βρετανική κυβέρνηση ακυρώνει πτήσεις με Ιταλούς οπαδούς

Η βρετανική κυβέρνηση ακυρώνει πτήσεις με Ιταλούς οπαδούς

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον κάνει ό,τι μπορεί ώστε η εθνική Ιταλίας να έχει όσο το δυνατόν λιγότερη υποστήριξη στον τελικό του Euro 2020.

Είναι μια διοργάνωση που άρεσε σε όλους, καθαρά ποδοσφαιρικά. Είναι όμως και μια διοργάνωση που μοιάζει να έχει κοπεί στα μέτρα των Αγγλων. Και το είδαμε από την αρχή μέχρι και τώρα. Ολα (πλην ενός) τα παιχνίδια στην έδρα τους, περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης για τους αντίπαλους οπαδούς, πέναλτι-δώρο στον ημιτελικό… Για την Αγγλία, για λόγους όχι μόνο ποδοσφαιρικούς, είναι απαραίτητο να κατακτήσει αυτό το Euro και κάνουν ό,τι μπορούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, η βρετανική κυβέρνηση καλεί τους Ιταλούς να μην ταξιδέψουν στο Λονδίνο. Η UEFA έδωσε στην ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία μόνο 7.500 εισιτήρια, τα οποία διατέθηκαν σε κατοίκους της Βρετανίας. Και από εκεί και πέρα, τίποτα. Το είπε, άλλωστε, ξεκάθαρα ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Times. «Οποιος έρχεται στο Λονδίνο για τον αγώνα, δεν θα γίνεται δεκτός. Πολλές πτήσεις τσάρτερ και απευθείας πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί», ήταν τα λόγια του.

Ούτε καν ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Ετσι, θα δούμε τον τελικό του Euro με τη μεγαλύτερη ανισότητα που υπήρξε ποτέ σε ό,τι αφορά τους οπαδούς στις εξέδρες. Πάντα ο γηπεδούχους, όταν έφτανε στον τελικό, είχε περισσότερο κόσμο. Ποτέ ξανά, όμως, δεν έγινε τόσο σαφές ότι το ματς πρέπει να είναι… απολύτως εντός έδρας για τους γηπεδούχους. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι Αγγλοι, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι δεν θα ταξιδέψει ούτε ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

«Λυπάμαι πολύ, το ταξίδι είχε οργανωθεί, αλλά τελικά δεν μπορώ να πάω. Με αυτούς τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί δεν έχει νόημα να πάω για να κάτσω 14 μέρες σε καραντίνα», είπε σχετικά ο Τζοβάνι Μαλαγκό. Και είμαστε σίγουροι ότι από το βράδυ της Κυριακής, μετά το τέλος του παιχνιδιού, η UEFA θα πανηγυρίζει για το εκπληκτικό φετινό Euro. Εκτός κι αν τους στραβώσει το αποτέλεσμα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ