aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΗ συγκλονιστική ομιλία του Βιάλι με Ρούσβελτ πριν από τον τελικό

Η συγκλονιστική ομιλία του Βιάλι με Ρούσβελτ πριν από τον τελικό

Ο Τζιανλούκα Βιάλι δανείστηκε τον διάσημο λόγο του Φραγκλίνου Ρούσβελτ για να «πορώσει» τους παίκτες της εθνικής Ιταλίας πριν από τον τελικό του Euro κόντρα στην Αγγλία.

Το παράδειγμα του Τζιανλούκα Βιάλι, ενός θρυλικού σκόρερ, μα πολύ περισσότερο ενός γνήσιου «μαχητή» της ζωής, είχε τεράστια επίδραση στον ψυχισμό της εθνικής Ιταλίας, στην πορεία της μέχρι την κορυφή της Ευρώπης. Πλάι στον παλιόφιλο και ομοσπονδιακό εκλέκτορα, Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο πάλαι ποτέ στράικερ της Τσέλσι, της Σαμπντόρια και της Γιουβέντους που σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη του κόντρα στον καρκίνο, αποδείχθηκε καταλυτικός για το δέσιμο και τον χαρακτήρα των Ατζούρι και αυτό αποτυπώθηκε πλήρως και στην ομιλία που έδωσε προς τους παίκτες δύο ημέρες πριν από τον μεγάλο τελικό του Euro κόντρα στην Αγγλία.

Όπως καταγράφηκε στο αφιέρωμα της «RAI» για τους πρωταθλητές Ευρώπης, o 57χρονος ενέπνευσε τους ποδοσφαιριστές για θέματα τιμής και «μάχης» ανεξαρτήτως αποτελέσματος, χρησιμοποιώντας τον διάσημο λόγο του πρώην προέδρου των Η.Π.Α., Φραγκλίνου Ρούσβελτ.

«Αυτός που μετράει δεν είναι εκείνος που ασκεί κριτική, ούτε εκείνος που δείχνει με το δάχτυλο κάποιον όταν σκοντάφτει ή εκείνος που σχολιάζει πώς θα μπορούσε να έχει γίνει καλύτερα μια συγκεκριμένη πράξη. Η τιμή πηγαίνει στον άνδρα που μάχεται στην αρένα. Στον άνδρα που το πρόσωπό του είναι σημαδεμένο από τη σκόνη, τον ιδρώτα και το αίμα. Τον άνδρα που παλεύει με θάρρος, που αποτυγχάνει επανειλλημένα γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει στόχος που να αξίζει τον τίτλο του και να είναι ελεύθερος από σφάλματα και ατέλειες. Τον άνδρα που αφιερώνει όλο το είναι του στην επίτευξη αυτού του στόχου, ο οποίος ξέρει πώς να βρει τον ενθουσιασμό και να αφοσιώσει τον εαυτό του μέχρι το τέλος κι εκείνον που ξοδεύει το είναι του για έναν δίκαιο σκοπό. Τον άνδρα ο οποίος, όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, γνωρίζει στο τέλος τον θρίαμβο των μεγάλων κατακτητών και που όταν πηγαίνουν άσχημα, “πέφτει” γνωρίζοντας ότι τόλμησε. Αυτός ο άνδρας δεν θα έχει ποτέ θέση στις μέτριες ψυχές που δεν γνώρισαν ούτε την ήττα ούτε τη νίκη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ