aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΗ Πορτογαλία έχασε το ρεκόρ της και άφησε ανέπαφο εκείνο της Ισπανίας

Η Πορτογαλία έχασε το ρεκόρ της και άφησε ανέπαφο εκείνο της Ισπανίας

Η ήττα (1-0) από το Βέλγιο στην La Cartuja της Σεβίλης, σηματοδότησε τον πρώτο αποκλεισμό στην ιστορία της Πορτογαλίας, πριν από τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Πορτογαλία είχε φτάσει στον προημιτελικό στις επτά προηγούμενες τελικές φάσεις.

Εκτός από τον τίτλο που κέρδισε στη Γαλλία το 2016, ήταν δεύτερη ως οικοδέσποινα το 2004, στα ημιτελικά στη Γαλλία 1984, Βέλγιο/Ολλανδία το 2000 και Πολωνία/Ουκρανία το 2012, και στα προημιτελικά σε Αγγλία το 1996 και Αυστρία/Ελβετία το 2008.

Με τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας, η Ισπανία συνεχίζει να είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Mundo Deportivo.

Η La Roja πέτυχε αυτό το επίτευγμα, στα τουρνουά Αυστρίας/Ελβετίας το 2008 και Πολωνίας/Ουκρανίας το 2012, νικώντας τη Γερμανία και την Ιταλία, αντίστοιχα, στους τελικούς.

Η Γερμανία επίσης είναι η άλλη ομάδα που έχει παίξει περισσότερους από έναν τελικούς στη σειρά: σαν Δ. Γερμανία κέρδισε την ΕΣΣΔ το 1972 και το Βέλγιο το 1980 και έχασε το 1976 από την Τσεχοσλοβακία. Σαν Γερμανία έχασε το 1992 από την Δανία και στέφθηκε πρωταθλήτρια εναντίον της Τσεχίας το 1996.

Η Πορτογαλία αποκλείστηκε επίσης στους «16» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία, μετά την ήττα από την Ουρουγουάη (2-1) με δύο γκολ του Καβάνι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ