aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΗ Ιταλία σκέφτεται να καταθέσει υποψηφιότητα για τις διοργανώσεις του 2028 και του 2030

Η Ιταλία σκέφτεται να καταθέσει υποψηφιότητα για τις διοργανώσεις του 2028 και του 2030

Η Ιταλία εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο για καταθέσει υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει το Euro 2028 ή το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, ωστόσο θα πρέπει να προχωρήσει σε μεγάλες ανακαινίσεις των γηπέδων της εάν θέλει να πετύχει, όπως τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Γκαμπριέλε Γκράβινα (FIGC) την Πέμπτη (15/07).

Η Ιταλία νίκησε την Αγγλία στον τελικό του Euro 2020 την περασμένη Κυριακή (11/07) και πλέον οι δύο χώρες είναι πολύ πιθανό να… κονταροχτυπηθούν εκ νέου για τη διεκδίκηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει ήδη εκφράσει την απόλυτη στήριξή του στην κοινή υποψηφιότητα της Αγγλίας και της Ιρλανδίας.

«Θα αξιολογήσουμε την προοπτική υποψηφιότητας της Ιταλίας για τα τελικά του Euro 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030, στον εορτασμό των 100 ετών του Παγκοσμίου Κυπέλλου» τόνισε ο Γκράβινα σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε:

«Θα κινηθούμε πρώτα για το Euro και μετά θα δούμε για την επόμενη διοργάνωση. Θα πρέπει όμως να βελτιώσουμε τις συνθήκες των γηπέδων μας, διότι αν δεν προχωρήσουμε στην ανακαίνισή τους, δεν θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε ένα πετυχημένο τουρνουά. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα. Προσωπικά θεωρώ πως δεν πρέπει να προχωρήσουμε, αν δεν αποφασίσουμε πρώτα την ανακαίνιση των γηπέδων μας».

Εκτός απ’ τη βρετανική υποψηφιότητα, έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους για κοινή υποψηφιότητα διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 η Ισπανία και η Πορτογαλία. Αντίστοιχη διάθεση έχει εκφραστεί για κοινή διοργάνωση απ’ τις Αργεντινή, Ουρουγουάη, Χιλή, Παραγουάη, αλλά και απ’ τις Βουλγαρία, Ελλάδα, Σερβία και Ρουμανία.

Η διαδικασία υποψηφιοτήτων θα ξεκινήσει επίσημα το 2022, με τη FIFA να ανακοινώνει την τελική της απόφαση μέσα στο 2024.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ