aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΗ Αγγλία ξέρανε τη Δανία και… το φέρνει σπίτι! (vid)

Η Αγγλία ξέρανε τη Δανία και… το φέρνει σπίτι! (vid)

Is it coming home? Ένα ματς έμεινε για να μάθουμε, καθώς η Αγγλία επιβλήθηκε 2-1 της Δανίας στην παράταση και προκρίθηκε στον τελικό του Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της, με την Ιταλία να την περιμένει το βράδυ της Κυριακής, εκ νέου στο «Γουέμπλεϊ»!

Το ματς

Η δίψα για την πρόκριση ήταν μεγάλη και αυτό αποτυπώθηκε με δυνατά μαρκαρίσματα στα πρώτα λεπτά. Οι Άγγλοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησαν πρώτοι, με τον Στέρλινγκ να σουτάρει αδύναμα και τον Σμάιχελ να μπλοκάρει στο 13’.

Η απάντηση από τους Δανούς ήρθε με σουτ του Χόιμπιεργκ στο 15’, με την ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ να κερδίζει μέτρα στο αγωνιστικό χώρο και να έχει ακόμα μία καλή στιγμή με τον Ντάμσγκααρντ στο 25’.

Εντέλει, ο μεσοεπιθετικός της Σαμπντόρια κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα πέντε λεπτά αργότερα, με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε ο Πίκφορντ στο τουρνουά, με τον Άγγλο να έχει σπάσει το ρεκόρ του Γκόρντον Μπανκς λίγο νωρίτερα (721’).

Τα «τρία λιοντάρια» έψαξαν την ισοφάριση πριν την ανάπαυλα και είδαν τον Στέρλινγκ να χάνει απίστευτη ευκαιρία στο 38’. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο Σμάιχελ έβγαλε, σε μία από τις σπουδαιότερες επεμβάσεις που έχουμε δει φέτος.

Παρ’ όλα αυτά, μία φάση καρμπόν ένα λεπτό αργότερα έφερε το 1-1, με τον Κγιάερ να κάνει την προβολή για να διώξει προ του Στέρλινγκ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του…

Στο δεύτερο μέρος, οι Βρετανοί είδαν τον Μαγκουάιρ να πιάνει την κεφαλιά στο 55’ και τον Σμάιχελ να προσθέτει ακόμη μία τρομερή επέμβαση στο ενεργητικό του.

Ο Ντόλμπεργκ απάντησε με ένα μάλλον μέτριο σουτ στο 59’, ενώ το γύρισμα του Σο στο 60’ δεν βρήκε Άγγλο παίκτη.

Με εξαίρεση τη σέντρα-σουτ του Μάουντ που έβγαλε ο Δανός τερματοφύλακας στο 75’, άλλη σημαντική φάση δεν υπήρξε στο δεύτερο 45λεπτο, με τον ημιτελικό να οδηγείται στην παράταση. Για πρώτη φορά μετά το 2000, και οι δύο αγώνες των «4» του Euro έληξαν ισόπαλοι στα 90’.

Το έξτρα 30λεπτο ξεκίνησε με σουτ του Κέιν από τα δεξιά, με τον Σμάιχελ να απομακρύνει (94’).

Η υπεροχή των Άγγλων ήταν σαφής και τελικά μία προσπάθεια του Στέρλινγκ ανάμεσε σε Γιένσεν και Μέλε έφερε την πτώση του εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι και το πέναλτι για τα «τρία λιοντάρια». Ο Κέιν έστησε την μπάλα στη βούλα και, παρότι είδε τον Σμάιχελ να αποκρούει, πήρε το… ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, λυτρώνοντας την ομάδα του στο 104′!

Οι Σκανδιναβοί δεν είχαν απάντηση. Με εξαίρεση ένα σουτ του Μπρέιθγουεϊτ στο 114′, που κόντραρε και απομακρύνθηκε, άλλη φάση δεν υπήρξε, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη και την πρόκριση.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Σάκα (69′ Γκρίλις), Ράις (95′ Χέντερσον), Φίλιπς, Στέρλινγκ, Μάουντ (95′ Φόντεν), Κέιν.

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Βέστεργκααρντ, Κιάερ, Κρίστενσεν (79′ Άντερσεν), Μέλε, Ντιλέινι (88′ Γιένσεν), Χόιμπιεργκ, Στρούγκερ (67′ Βας), Μπρέιθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (67′ Νόργκααρντ), Ντάμσγκααρντ (67′ Πόουλσεν).

Σκόρερ: Κιάερ 39′ (αυτ.), Κέιν 104′ / Ντάμσγκααρντ 30′

Κίτρινες: Μαγκουάιρ / Βας

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γουέμπλεϊ (Αγγλία).

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

13′ Αδύναμο πλασέ του Στέρλινγκ, εύκολα ο Σμάιχελ.

15′ Ο Χόιμπιεργκ απείλησε, αλλά ο Πίκφορντ μπλόκαρε. Ο Άγγλος τερματοφύλακας έκανε λάθος στη συνέχεια και η μπάλα βγήκε κόρνερ για τους Δανούς.

25′ Ωραίο σουτ του Ντάμσγκααρντ, λίγο άουτ η μπάλα.

30′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ η Δανία με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Ντάμσγκααρντ!

39′ ΓΚΟΛ 1-1 Αυτογκόλ Κιάερ μετά από μπαλιά του Σάκα από τα δεξιά.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

52′ Σουτάρα Ντόλμπεργκ, έβγαλε ο Πίκφορντ, όμως στη συνέχεια υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ ο Δανός.

55′ Απίθανη επέμβαση Σμάιχελ σε κεφαλιά του Μαγκουάιρ!

59′ Σούταρε αδύναμα ο Ντόλμπεργκ, μπλόκαρε ο Πίκφορντ.

60′ Επικίνδυνο γύρισμα του Σο, κανένας Άγγλος στην πορεία της μπάλα, που τελικά βγήκε κόρνερ.

64′ Αδύναμο σουτ Μάουντ, εύκολα ο Σμάιχελ.

73′ Σέντρα-σουτ του Μάουντ, έβγαλε ο Σμάιχελ σε κόρνερ.

74′ Ζητά πέναλτι η Αγγλία για πτώση του Κέιν, ωστόσο έχει δοθεί φάουλ ελάχιστα νωρίτερα.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ

94′ Πρώτη μεγάλη στιγμή! Απέκρουσε το σουτ του Κέιν από πλάγια θέση ο Σμάιχελ.

102′ Πέναλτι για την Αγγλία, το κέρδισε ο Στέρλινγκ από τον Μέλε.

104′ ΓΚΟΛ 2-1 Έπιασε το πέναλτι του Κέιν ο Σμάιχελ, ο Άγγλος πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε εύστοχα.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ 15ΛΕΠΤΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ 15ΛΕΠΤΟΥ

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ