aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΗ Αγγλία το φέρνει στο σπίτι, η Γερμανία πάει σπίτι! (vid)

Η Αγγλία το φέρνει στο σπίτι, η Γερμανία πάει σπίτι! (vid)

Η ψυχωμένη Αγγλία νίκησε 2-0 τη μεγάλη της αντίπαλο Γερμανία και πετώντας εκτός Euro τα «πάντσερ», πήρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά και έδειξε πανέτοιμη για την κούπα!

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Στέρλινγκ, που άνοιξε το σκορ στο 75′, με τον Χάρι Κέιν να βρίσκει, επιτέλους, δίχτυα στο 86′, «καθαρίζοντας» τη μεγάλη νίκη. Εξαιρετικός και ο Πίκφορντ, έκανε σπουδαίες αποκρούσεις, ενώ μοιραίος για τους Γερμανούς ήταν ο Μίλερ, ο οποίος χάνει ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στο 81′!

Η Αγγλία περιμένει, πλέον, να μάθει αντίπαλο από το Σουηδία-Ουκρανία απόψε, για τον προημιτελικό του Σαββάτου (29/06, 22:00).

Το ματς

Με ενθουσιασμό -καθότι έπαιζε στην έδρα της- μπήκε η Αγγλία στο ματς, αλλά… για ένα δίλεπτο! Η Γερμανία είδε αμέσως το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, άρχισε να πιέζει ψηλά και είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο τέταρτο, με τον Γκορέτσκα σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις να προκαλεί… τρικυμία στη βρετανική άμυνα!

Η πρώτη φάση, ωστόσο, ήταν για τα «τρία λιοντάρια», με τον Στέρλινγκ να υποχρεώνει τον Νόιερ σε μια μεγάλη απόκρουση στο 16ο λεπτό. Από εκείνο το σημείο και μετά το… πράγμα ισορρόπησε, με την Αγγλία να κερδίζει, εκτός από αυτοπεποίθηση, μέτρα στο γήπεδο, να μη φοβάται και να πιέζει εκείνη τη Γερμανία. Πάλι, όμως, έγιναν… ανάποδα τα πράγματα, με τα «πάντσερ», στο καλό διάστημα των Άγγλων, να χάνουν τη δική τους τεράστια ευκαιρία με το τετ-α-τετ του Βέρνερ (33′), στον οποίο είπε «όχι» ο Πίκφορντ!

Από εκεί και πέρα, και με την Αγγλία να συνεχίζει να έχει την κατοχή μπάλας, άλλη φάση δεν είδαμε… μέχρι την τελευταία φάση του ημιχρόνου. Τότε είδαμε για πρώτη φορά τον εξαφανισμένο Χάρι Κέιν, όχι, όμως, να βρίσκει δίχτυα, αλλά να χάνει τεράστια ευκαιρία, καθυστερώντας πάρα πολύ και επιτρέποντας στον Χούμελς να του κάνει ΜΕΓΑΛΟ τάκλιν.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τον Πίκφορντ να πραγματοποιεί και δεύτερη τρομακτική απόκρουση, στη «βολίδα» του Βέρνερ. Ο ρυθμός του ματς ήταν γρήγορος, με τα «πάντσερ», όπως και στο πρώτο ημίχρονο, να μπαίνουν και πάλι καλύτερα από τα αποδυτήρια. Παρ’ όλα αυτά, σταδιακά το παιχνίδι… έριξε ταχύτητα και άρχισε να «μυρίζει» νέα παράταση.

Αλλά ο Στέρλινγκ είχε διαφορετική άποψη. Στο 75′ και ενώ είχαν περάσει 50 λεπτά από το τελευταίο σουτ της Αγγλίας, ο επιθετικός της Σίτι έλαβε τη σέντρα-μισό γκολ από τον Λο και με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ, μέσα σε πανζουρλισμό στο «Γουέμπλεϊ»!

Η ομάδα του τρελαμένου στον πάγκο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έβγαλε τρομερό πάθος, με τους παίκτες να ζητούν από τον κόσμο να φωνάξει πιο δυνατά. Στο 81′, ωστόσο, το Λονδίνο για μια στιγμή… βουβάθηκε, όταν ο Μίλερ βγήκε ολομόναχος με τον Πίκφορντ, αλλά πλάσαρε άουτ! Ο Στέρλινγκ, μάλιστα, τραβούσε τα μαλλιά του και έπεσε κάτω, καθώς έβλεπε τον παίκτη της Μπάγερν να ξεχύνεται στην επίθεση. Πίστευε ότι θα το βάλει!

Και αφού η Γερμανία σπατάλησε την ευκαιρία της, πέντε λεπτά αργότερα (86′) είχε έρθει η ώρα και του Χάρι Κέιν! Στη χειρότερη, ίσως, φόρμα της καριέρας του, ο Άγγλος επιθετικός, με ένα τρομερό τελείωμα μετά από σέντρα του Γκρίλις, βρήκε, επιτέλους, δίχτυα, η Αγγλία έκανε το 2-0 και… έφυγε για τα προημιτελικά!


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Ράις (87′ Χέντερσον), Φίλιπς, Σο, Στέρλινγκ, Κέιν, Σάκα (69′ Γκρίλις).

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Γκίντερ (88′ Τσαν), Χούμελς, Ρούντιγκερ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κρόος, Γκόζενς (88′ Σανέ), Χάβερτς, Μίλερ (90+2′ Μουσιάλα), Βέρνερ (68′ Γκνάμπρι).

Σκόρερ: Στέρλινγκ 75′, Κέιν 86′ / –

Κίτρινες: Ράις, Φίλιπς, Μαγκουάιαρ / Γκίντερ, Γκόζενς.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Γουέμπλεϊ» (Αγγλία).

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

8′ Κίτρινη κάρτα στον Ράις που… σώζει την Αγγλία, γκρεμίζοντας τον Γκορέτσκα! Φάουλ σε πολύ καλό σημείο για τους Γερμανούς.

16′ Ευκαιρία για την Αγγλία. Καταπληκτικό σουτ από τον Στέρλινγκ, μεγάλη απόκρουση από τον Νόιερ!

17′ Κεφαλιά του Μαγκουάιρ, εύκολα τώρα ο Νόιερ.

25′ Κίτρινη κάρτα στον Γκίντερ. Χάνει το επόμενο ματς.

27′ Νέα ευκαιρία για την Αγγλία! Κεφαλιά του Μαγκουάιρ, που πήδηξε καλά μέσα από τη μικρή περιοχή, ψηλά, άουτ η μπάλα!

33′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Γερμανία! Ο Βέρνερ σε τετ-α-τετ με τον Πίκφορντ, λέει ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» ο Άγγλος γκολκίπερ!

45′ Κίτρινη κάρτα στον Φίλιπς.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

48′ Τι βγάζει ο Πίκφορντ! Τρομερό σουτ του Χάβερτς, απίστευτη απόκρουση από τον Άγγλο γκολκίπερ!

72′ Κίτρινη κάρτα στον Γκόζενς.

75′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η Αγγλία με κοντινό πλασέ του Στέρλινγκ, μετά από γύρισμα του Σο.

77′ Κάρτα στον Μαγκουάιρ.

86′ ΓΚΟΛ 2-0 για την Αγγλία! Ασίστ από τον Γκρίλις, τρομερό τελείωμα από τον Κέιν!

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ