aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΗ αλήτικη γκολάρα του Ζλάταν στον Μπουφόν το 2004 (vid)

Η αλήτικη γκολάρα του Ζλάταν στον Μπουφόν το 2004 (vid)

Αναμφίβολα ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία που δεν συναντάς κάθε μέρα στα γήπεδα. Μπορεί να είναι παικταράς, αλλά ο χαρακτήρας του είναι αυτός που τον κάνει να ξεχωρίζει σαν… τη μύγα μέσα στο γάλα και που τόσα χρόνια τον διατηρεί στις καρδιές όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Οι ατάκες φωτιά που ρίχνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, παραμένουν αξέχαστες και αναγκαστικά όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω του!

«Θα μείνω στην Παρί Σεν Ζερμέν εφόσον αντικαταστήσουν τον Πύργο του Άιφελ με ένα άγαλμά μου. Δεν νομίζουν να το κάνουν βέβαια, αλλά αν γίνει το άγαλμα το υπόσχομαι. Θα μείνω», είχε αναφέρει σχετικά με το μέλλον του στην Παρί, ενώ όταν πήγε στη Γιουνάιτεντ σχολίασε, «δεν είμαι ο Βασιλιάς του Μάντσεστερ. Είμαι ο Θεός του Μάντσεστερ». Ένα ακόμα ξεχωριστό στην υπόθεσή του είναι ότι ως… γυρολόγος, με πέρασμα από εννέα διαφορετικές ομάδες υψηλού επιπέδου, έδωσε τη δυνατότητα σε εκατομμύρια οπαδούς να θαυμάσουν το ταλέντο του από κοντά. Η απουσία του πάντως από το φετινό Euro, θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.

Μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις με την Μάλμε, ο Άγιαξ δεν έχασε την ευκαιρία και τον «τσίμπησε». Λίγο πριν κάνει το μεγάλο ταξίδι για την Serie A και την Γιουβέντους, ταξίδεψε στην Πορτογαλία για να ενισχύσει την εθνική ομάδα της Σουηδίας στο Euro 2004. Οι Σκανδιναβοί κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τους «8» με τον Ιμπραΐμοβιτς να πετυχαίνει δύο γκολ και να έχει ένα μοιραίο χαμένο πέναλτι κόντρα στην Ολλανδία. Παρόλα αυτά, το αλήτικο γκολ του στον Τζίτζι Μπουφόν, που συνέβαλε και στον αποκλεισμό της Ιταλίας από την φάση των ομίλων, είναι αυτό που δίκαια θυμούνται όλοι.

Δείτε τα highlights του ματς και το γκολ στο 2:40’:


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ