aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΓιγαντομαχία για την κούπα του Nations League

Γιγαντομαχία για την κούπα του Nations League

Δεν είναι Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν είναι Euro, αλλά ακόμα κι έτσι ο τελικός του Nations League παραμένει μία ευρωπαϊκή κούπα την οποία διεκδικούν απόψε δύο από τις ομάδες με την πιο βαριά παράδοση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ισπανία και Γαλλία κοντράρονται απόψε (21:45) στο Μιλάνο («Σαν Σίρο») για τον δεύτερο τελικό στην ιστορία του Nations League, με τις δύο να έχουν πετύχει στην ημιτελική φάση σπουδαίες προκρίσεις κόντρα σε Ιταλία και Βέλγιο αντίστοιχα.

Πρόκειται για μια συμμετοχή σε έναν τελικό που αμφότερες την είχαν πολύ μεγάλη ανάγκη. Από τη μία πλευρά, ο Λουίς Ενρίκε έχοντας δημιουργήσει ένα εξαιρετικά νεανικό σύνολο, δεχόταν μεγάλη κριτική από τα ισπανικά ΜΜΕ λόγω της αγωνιστικής αστάθειας της ομάδας του, ωστόσο με την πρόκριση μέσα στην Ιταλία έδωσε απαντήσεις, ενώ ο Ντιντιέ Ντεσάν βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο στους «τρικολόρ» και η αλήθεια είναι ότι κέρδισε χρόνο χάρη στη σπουδαία ανατροπή επί του Βελγίου.

Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά νέα, ο Φεράν Τόρες που σκόραρε δύο γκολ στον ημιτελικό, αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού, αλλά αναμένεται να είναι κανονικά στη διάθεση του Λουίς Ενρίκε, οπότε ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, ενώ για τους Γάλλους δεν υπολογίζεται ο Ραμπιό που διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Πιθανές συνθέσεις:

Ισπανία: Σιμόν – Αθπιλικουέτα, Π. Τόρες, Λαπόρτ, Αλόνσο – Μπουσκέτς, Κόκε, Γκάβι – Σαράμπια, Τόρες, Οϊαρθάμπαλ.

Γαλλία: Λορίς – Κουντέ, Βαράν, Λ. Ερναντέζ – Τ. Ερναντέζ, Πογκμπά, Τσουαμενί, Παβάρ – Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ