aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΓερμανία - Ουγγαρία: Δεν θα φωταγωγηθεί τελικά το γήπεδο στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Γερμανία – Ουγγαρία: Δεν θα φωταγωγηθεί τελικά το γήπεδο στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Αρνητική ήταν η απάντηση της UEFA στο αίτημα του δημάρχου του Μονάχου, Ντίτερ Ράιτερ να φωταγωγηθεί η «Αλιάντς Αρένα» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ για την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ουγγαρία.

Η γερμανική πόλη θέλησε να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης ενάντια στην αντι-ΛΟΑΤΚΙ νομοθεσία που πέρασε από το ουγγρικό Κοινοβούλιο πριν από λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ, ζήτησε να φωταγωγηθεί η «Αλιάντς Αρένα» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ για την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ουγγαρία.

Ωστόσο, η UEFA απέρριψε το αίτημα του, δεδομένου ότι ανταποκρινόταν στους νέους νόμους της Ουγγαρίας και πρότεινε εναλλακτικές ημερομηνίες για να ανάψει το γήπεδο με χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ.

«Η UEFA είναι ένας πολιτικά και θρησκευτικά ουδέτερος οργανισμός. Δεδομένου του πολιτικού πλαισίου αυτού του συγκεκριμένου αιτήματος – ένα μήνυμα που στοχεύει σε μια απόφαση που λαμβάνεται από το ουγγρικό εθνικό κοινοβούλιο – η UEFA πρέπει να απορρίψει αυτό το αίτημα», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ