aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROEURO2020: Ο Λουκάκου, ο Ρονάλντο και ο... Τζόρνταν

EURO2020: Ο Λουκάκου, ο Ρονάλντο και ο… Τζόρνταν

Το μεγάλο ντέρμπι της φάσης των «16» του Euro 2020 μπορεί να θεωρείται αυτό μεταξύ της Αγγλίας με τη Γερμανία, αλλά τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και η «μάχη» του Βελγίου με την Πορτογαλία, ειδικά μετά το… λάδι στη φωτιά που έριξε ο Ρομέλου Λουκάκου αναφερόμενος στον ρέκορντμαν Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο «Big Rom» εστίασε σε συνέντευξη του σε συλλογικό επίπεδο, απαριθμώντας τα κατορθώματα των δύο σπουδαίων ποδοσφαιριστών στο ιταλικό πρωτάθλημα.

«Κέρδισε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, αλλά εμείς κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να κερδίσω αυτόν τον τίτλο και αυτός ήταν ο στόχος μου. Ζηλεύω την ντρίπλα και τα γυρίσματα του Κριστιάνο, αλλά νομίζω ότι και αυτός ζηλεύει τη δύναμή, την ευστοχία μου και τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα μας», είπε ο Λουκάκου, ο οποίος συνέχισε σχολιάζοντας τις συγκρίσεις με τον Λεβαντόφσκι και τον Μπενζεμά:

«Όταν αναφέρονταν στον Λεβαντόφσκι και τον Μπενζεμά μιλούσαν πάντα για επιθετικούς “παγκόσμιας κλάσης”, ενώ εμένα με χαρακτήριζαν ως ένα καλό φορ. Αυτό αποτέλεσε ένα επιπλέον κίνητρο για δουλειά και βελτίωση. Τώρα νομίζω ότι είμαι στη λίστα των κορυφαίων επιθετικών. Μου αρέσουν οι προκλήσεις, ξέρω πώς να τις αντιμετωπίσω. Έμαθα να κερδίζω πέναλτι.

Αλλά δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις την Κυριακή με την Πορτογαλία. Ελπίζουμε να κερδίσουμε εμείς. Είμαστε πιο ώριμοι απ’ ό, τι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, όταν μας απέκλεισε στους ημιτελικούς η Γαλλία. Το 2018 ήμασταν πολύ ρομαντικοί. Έχουμε μάθει ότι ένα παιχνίδι μπορεί να κερδηθεί με πολλούς τρόπους

Για να γίνεις πρωταθλητής πρέπει να ξέρεις πώς να υποφέρεις. Την Κυριακή θα παίξουμε εναντίον των πρωταθλητών. Οι Πορτογάλοι έχουν ατομικές και συλλογικές ικανότητες, είναι πολύ υπερήφανοι για τη χώρα τους, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε».

Κλείνοντας ο Λουκάκου, έβαλε στην… κουβέντα και τον Μάικλ Τζόρνταν, δηλώντας: «Χρειάζομαι κίνητρα για να δείξω τον καλύτερο εαυτό μου. Χρειάζομαι ανταγωνισμό. Αν κάποιος ότι είναι καλύτερος από εμένα, θα προπονηθώ πιο σκληρά.

Δεν θέλω να συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Μάικλ Τζόρνταν, αλλά παρατήρησα ότι έχουμε το ίδιο πνεύμα. Όταν είδα το “The Last Dance”, σκέφτηκα: “Ουάου, δεν είμαι μόνος”. Ήθελα να κερδίσω και το ιταλικό πρωτάθλημα με την Ίντερ και αυτή η αποφασιστικότητα πολλαπλασίασε τα κίνητρά μου. Τώρα θέλω να κερδίσω με το Βέλγιο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ