aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROEuro 2020: Η κορυφαία ενδεκάδα της δεύτερης αγωνιστικής

Euro 2020: Η κορυφαία ενδεκάδα της δεύτερης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε και η 2η «στροφή» των ομίλων του Euro 2020. Πολλοί ήταν οι παίκτες, οι οποίοι έκαναν το ξεπέταγμά τους σε αυτούς τους δώδεκα αγώνες, ενώ άλλοι συνέχισαν στις ήδη υψηλές πτήσεις τους.

Σε σχέση με την αντίστοιχη κορυφαία ενδεκάδα της προηγούμενης αγωνιστικής αλλάζει καταρχάς το σύστημα (από 4-4-2 σε 4-3-3), καθώς και δέκα στα έντεκα πρόσωπα. Ναι, υπάρχει ένα, το οποίο έμεινε συνεπές στις τρομερές εμφανίσεις.

Τερματοφύλακας: Γκεόργκι Μπούστσαν (Ουκρανία)

Δεν δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση στο πρώτο ημίχρονο του Ουκρανία-Βόρεια Μακεδονία (2-1, 3ος όμιλος). Ωστόσο, στο δεύτερο -με τους τυπικά φιλοξενούμενους να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοσή τους- αποτέλεσε τον βασικό λόγο για τη διατήρηση του προβαδίσματος υπέρ της ομάδας του. Εντυπωσιακές και κομβικές επεμβάσεις από τον 27χρονο πορτιέρε, ο οποίος έπιασε και πέναλτι του Αλιόσκι (για να πάρει το «ριμπάουντ» και να σκοράρει σε δεύτερο χρόνο ο αριστερός μπακ της Λιντς).

Δεξιός μπακ: Ντένζελ Ντάμφρις (Ολλανδία)

Αποφασισμένος να μη βγει από την ενδεκάδα μας ο τρομερός Ντένζελ Ντάμφρις. Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος; Πέντε γκολ έχει η Ολλανδία κι ο 25χρονος ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ έχει συμμετοχή σε όλα. Αυτή τη φορά, στη νίκη (2-0, 3ο γκρουπ) της ομάδας του επί της Αυστρίας… έμεινε στο να κερδίσει το πέναλτι, το οποίο έφερε (από τον Μέμφις Ντεπάι) το 1-0 και να κλειδώσει το τρίποντο με ψύχραιμο πλασέ, ύστερα από ωραία κούρσα στο 67′.

Κεντρικός αμυντικός: Λεονάρντο Μπονούτσι (Ιταλία)

Οι ευθύνες του στα μετόπισθεν των «ατζούρι» αυξήθηκαν μόλις από το 24′ του Ιταλία-Ελβετία (3-0, 1ος όμιλος), όταν ο «Διόσκουρός» του στο κέντρο της άμυνας, Τζόρτζιο Κιελίνι, αποχώρησε με τραυματισμό. Ωστόσο, ο 34χρονος στόπερ ανταπεξήλθε στο έπακρο στην αποστολή του. Ιδίως, βέβαια, στο χτίσιμο των επιθέσεων της ομάδας του από πίσω.

Κεντρικός αμυντικός: Ιγκόρ Ντιβέεφ (Ρωσία)

Ιδανικός για τους λάτρεις των τάκλιν. Ο Ιγκόρ Ντιβέεφ αποτέλεσε τον στυλοβάτη της ρώσικης άμυνας στη νίκη (0-1, 2ο γκρουπ) του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του επί της Φινλανδίας. Καλή και η γκολάρα του Μίραντσκουκ, αλλά αν δεν ήταν εκείνος να προβαίνει σε εντυπωσιακά στοπ στα μετόπισθεν (ενδεικτικά εκείνα στους Πογιάναπλο και Πούκι στο 20′ και στο 49′, αντίστοιχα), τότε η Ρωσία θα κινδύνευε ακόμα και να μείνει χωρίς βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές. Εξαιρετική εμφάνιση από τον 21χρονο στόπερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο οποίος δείχνει ότι θα απασχολήσει το ποδοσφαιρικό στερέωμα τα επόμενα χρόνια.

Αριστερός μπακ: Ρόμπιν Γκόζενς (Γερμανία)

Τους ισοπέδωσε! Ο Ρόμπιν Γκόζενς στο Πορτογαλία-Γερμανία (2-4, 6ος όμιλος) πραγματοποίησε από τις εμφανίσεις, οι οποίες μένουν στην ιστορία και μνημονεύονται για χρόνια. Έχουμε και λέμε: Γκολάρα που ακυρώθηκε (σωστά) ως οφσάιντ, μπαλιές-«ξυράφι» για το αυτογκόλ του Ρούμπεν Ντίας και το τέρμα του Κάι Χάβερτς και ως «κερασάκι» και η διαμόρφωση του 4-1 με κεφαλιά. Κι όλα αυτά (και όχι μόνο), ο πυραυλοκίνητος αριστερός μπακ της Αταλάντα τα πέτυχε σε μόλις 63′ λεπτά συμμετοχής, αφού στη συνέχεια έγινε αλλαγή.

Αμυντικό χαφ: Mπίλι Γκίλμουρ (Σκωτία)

Παρανοϊκό, αλλά είναι αλήθεια: O Μπίλι Γκίλμουρ, ύστερα από τη ανάδειξή του ως Man Of The Match στα ντεμπούτα του με την Τσέλσι στην Premier League, στο Champions League και στο FA Cup, έπραξε αναλόγως και στο αντίστοιχο με την Σκωτία στα Euro. Και δεν το πήρε χατιρικά, προκειμένου να ολοκληρωθεί το «καρέ». Ο 20χρονος χαφ έκανε τρομερό παιχνίδι κόντρα στην Αγγλία (0-0, 4ο γκρουπ), όντας το «Α» και το «Ω» στη μεσαία γραμμή της ομάδας του. Ατέλειωτα τρεξίματα, άνεση στις επαφές του με την μπάλα και γενικά από τους λόγους, που η Σκωτία πήρε τον πρώτο της πόντο στη διοργάνωση.

Κεντρικό χαφ: Μανουέλ Λοκατέλι (Ιταλία)

Εάν συνεχίσει στα ίδια επίπεδα απόδοσης, το πιο πιθανό είναι ότι το όνομά του θα βρίσκεται στις πρώτες σκέψεις του φίλαθλου κοινού όταν θα πέφτει στο τραπέζι η συζήτηση για «το πρόσωπο του Euro 2020». Τι εμφανισάρα ήταν αυτή Μανουέλ Λοκατέλι; Εκπληκτικός ο μέσος της Σασουόλο (θα δείξει το για πόσο ακόμη) κόντρα στου Ελβετούς, ο οποίος συνόδεψε την, έτσι κι αλλιώς, εξαιρετική του εμφάνιση με δύο γκολ (το ένα πιο ωραίο από το άλλο).

Επιθετικό χαφ: Κέβιν ντε Μπρόινε (Βέλγιο)

Απέδειξε -για ακόμα μία φορά- γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης στη θέση του στον κόσμο. Προερχόταν από τραυματισμό, μπήκε αλλαγή στο 46′ και καθάρισε το Δανία-Βέλγιο (1-2, 2ος όμιλος) με ασίστ και γκολ. Αυτά. Πάμε στον επόμενο.

Δεξιός εξτρέμ: Αντρέι Γιαρμολένκο (Ουκρανία)

Χρειάζεται μόλις τέσσερις συμμετοχές, προκειμένου να συμπληρώσει τις 100 με την εθνική Ουκρανίας και η επίδρασή του στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του είναι εμφανής. Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις στο Euro 2020 ο Αντρέι Γιαρμολένκο, ο οποίος ύστερα από το τέρμα του στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής (κόντρα στην Ολλανδία), αυτή τη φορά απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία σημείωσε και γκολ και ασίστ. Ταυτόχρονα, τα πήγε περίφημα και στα αμυντικά του καθήκοντα. Έχει συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Γιάρεμτσκουκ, ωστόσο -προς το παρόν- τα «εύσημά» μας θα τα πάρει ο 31χρονος άσος της Γουέστ Χαμ.

Σέντερ φορ: Αλεξάντερ Ίσακ (Σουηδία)

Στην κορυφαία ενδεκάδα της προηγούμενης αγωνιστικής επιλέξαμε δύο σέντερ φορ με ισάριθμα γκολ ο καθένας. Στην αντίστοιχη της δεύτερης «στροφής» θα στραφούμε στον Αλεξάντερ Ίσακ, ο οποίος έμεινε στο «ζερό». Κι όχι, επειδή δεν υπήρξαν επιθετικοί που να βρήκαν δίχτυα, αλλά γιατί ο 21χρονος άσος της Ρεάλ Σοσιεδάδ τα έκανε όλα -πλην του γκολ- στο Σουηδία-Σλοβακία (1-0, 5ο γκρουπ): Αποτελούσε διαρκή απειλή της αντίπαλης άμυνας, την οποία έκανε πολλάκις άνω-κάτω, ενώ από δική του εκπληκτική πάσα προήλθε το πέναλτι, που έφερε το γκολ για τους Σουηδούς.

Αριστερός εξτρέμ: Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία)

Για να μπει σε κορυφαία ενδεκάδα παίκτης, ο οποίος αστόχησε σε πέναλτι και σπατάλησε σημαντική ευκαιρία σε αντεπίθεση, σημαίνει ότι όλα τα υπόλοιπα τα έκανε σχεδόν τέλεια. Και ο Μπέιλ τα έκανε! Καταλυτική η συμβολή του 31χρονου άσου στη νίκη (0-2, 1ος όμιλος) της Ουαλίας επί της Τουρκίας, όπου πέρα από την άστοχη εκτέλεση στο 61′ δημιούργησε και τα δύο γκολ της ομάδας του, το πρώτο με 40άρα μπαλιά και το δεύτερο, ύστερα από εκπληκτική ατομική ενέργεια.

Καλύτερο γκολ της αγωνιστικής: Αλεξέι Μίραντσουκ

«Άρρωστο». Μπορεί ο Ρώσος μεσοεπιθετικός να έχασε στο νήμα τη θέση του στην κορυφαία ενδεκάδα, αλλά το μαγικό πλασέ -εν στάση- στην απέναντι γωνία, του χάρισε το «βραβείο» μας για το καλύτερο γκολ. Ακολουθούν οι εκπληκτικοί συνδυασμοί από Ιταλία (Λοκατέλι) και Γερμανία (Χάβερτς).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ