aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROEuro 2016: Απειλούν με απεργίες οι εργαζόμενοι των τρένων!

Euro 2016: Απειλούν με απεργίες οι εργαζόμενοι των τρένων!

Υπό την απειλή μεταφορικού χάους βρίσκεται η Γαλλία, καθώς οι εργαζόμενοι όλων των σιδηροδρομικών συνδικάτων ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε απεργίες εν μέσω Euro, λόγω των κακών συνθηκών εργασίας. 

Εκτός του ενδεχομένου τρομοκρατικής επίθεσης, ένας ακόμα «πονοκέφαλος» έρχεται να προστεθεί στο κεφάλι των διοργανωτών του Euro.

Με λιγότερο από ένα μήνα να απομένει για την έναρξη του τουρνουά, οι εργαζόμενοι όλων των γαλλικών σιδηροδρομικών συνδικάτων ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Τα μέλη της ένωσης «CGT» ανακοίνωσαν πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα απέχουν από τις εργασίες τους 48 ώρες κάθε εβδομάδα (την Τετάρτη και την Πέμπτη), έως ότου λυθούν οι διαφορές τους με τον κρατικό σιδηροδρομικό μεταφορέα «SNCF» και ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν εδώ και εβδομάδες βελτίωση των αποδοχών (την ώρα που η «SNCF» φαίνεται πως ετοιμάζει περικοπές!) και καλύτερες συνθήκες εργασίας, με τον κόμπο να έχει φθάσει στο χτένι και να ετοιμάζονται δραστικές κινητοποιήσεις, έχοντας και το Euro ως μοχλό πίεσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Οι διοργανωτές φοβούνται ότι πιθανές απεργίες εν μέσω του τουρνουά (ξεκινά στις 10 Ιουνίου) θα επηρεάσει την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, ενώ χιλιάδες φίλαθλοι έχουν κάνει ήδη κράτηση σιδηροδρομικών εισιτηρίων, οργανώνοντας τις μεταφορές τους από πόλη σε πόλη.

Το μεταφορικό χάος «απειλεί» να διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή του Euro 2016 και βρισκόμαστε πλέον εν αναμονή εξελίξεων…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ