aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΈκανε το 2x2 με ανατροπή η Αυστρία - Πρώτο «τρίποντο» με πεντάρα η Σουηδία (vid)

Έκανε το 2×2 με ανατροπή η Αυστρία – Πρώτο «τρίποντο» με πεντάρα η Σουηδία (vid)

«Σκούρα» τα βρήκε απέναντι στην Εσθονία η Αυστρία, η οποία όμως, στο τέλος κατάφερε να πανηγυρίσει την δεύτερη της νίκη στον 6ο προκριματικό όμιλο. Οι Αυστριακοί επικράτησαν 2-1 των Εσθονών με ανατροπή. Την ίδια στιγμή η Σουηδία συνέτριψε με 5-0 το Αζερμπαϊτζάν παίρνοντας την πρώτη της νίκη στον όμιλο.

Στο Λιντς, η Αυστρία στο 17ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ καθώς ο Γκρέγκοριτς δεν μπόρεσε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι. Αντίθετα, η Εσθονία στο 25ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Σάπινεν.

Οι γηπεδούχοι, όμως δεν το έβαλαν κάτω. Αν και συνάντησαν έντονες δυσκολίες κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή. Στο 68ο λεπτό ο Κάινζ έκανε το 1-1. Οι Αυστριακοί αύξησαν ακόμη περισσότερο την πίεσή τους για να πετύχουν το δεύτερο τους γκολ το οποίο θα τους έδινε τη νίκη. Και αυτό -τελικά- ήρθε στο 88ο λεπτό με τον Γκρέγκοριτς, που είχε χάσει το πέναλτι, να σκοράρει και να δίνει την δεύτερη νίκη στους Αυστριακούς.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Σουηδία κατάφερνε να πάρει την πρώτη της νίκη στον όμιλο, μετά την ήττα της από το Βέλγιο στην πρώτη αγωνιστική. Οι Σουηδοί χρειάστηκαν ένα γκολ στο 38ο λεπτό για να «σπάσουν» την άμυνα του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε να κάνει… χαλάστρα στους Σκανδιναβούς, και μετά να γίνουν εύκολα τα πράγματα.

Ο Φόρσμπεργκ άνοιξε το σκορ για τους Σουηδούς οι οποίοι, χωρίς να φορτσάρουν διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 65ο λεπτό με ένα αυτογκόλ του Μουσταφατζά, όταν η μπάλα χτύπησε πάνω του και άλλαξε πορεία. Το 3-0 το έκανε ο Γιούκερες στο 79ο λεπτό, ο Κάρλσον στο 88ο λεπτό το 4-0 και το τελικό 89ο λεπτό ο Ελάνγκα το τελικό 5-0.

Η επόμενη αγωνιστική (3η)
Σάββατο, 17/06/2023
Αζερμπαϊτζάν – Εσθονία (19:00)
Βέλγιο – Αυστρία (21:45)

Η Βαθμολογία
Αυστρία 6 (6-2)
Βέλγιο 3 (3-0) (1 αγώνα)
Σουηδία 3 (5-3)
Εσθονία 0 (1-2) (1 αγώνα)
Αζερμπαϊτζάν 0 (1-9)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ