aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEURO«Χρυσός» Σφιντέρσκι για την Πολωνία του Σάντος, κόλλησε στη Μολδαβία η Τσεχία (vid)

«Χρυσός» Σφιντέρσκι για την Πολωνία του Σάντος, κόλλησε στη Μολδαβία η Τσεχία (vid)

Χαμογέλασε λόγω Κάρολ Σφιντέρσκι ο Φερνάντο Σάντος! Η Πολωνία επικράτησε 1-0 υποδεχόμενη την Αλβανία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 5ου προκριματικού ομίλου του Euro 2024, με τον πρώην τεχνικό της Ελλάδας και των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού να σημειώνει την πρώτη νίκη στο τιμόνι της.

«Χρυσός» σκόρερ για τους Πολωνούς ήταν ο Σφιντέρσκι. Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 41′, όταν πήρε το «ριμπάουντ» μετά τη σουτάρα του Καμίνσκι που έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, για να σκοράρει από κοντινή απόσταση. Εάν και στο φινάλε δέχθηκε πίεση από την Αλβανία, η Πολωνία κατάφερε να υπερασπιστεί το υπέρ της προβάδισμα μέχρι το φινάλε. Να σημειωθεί ότι για τους γηπεδούχους πέρασε αλλαγή στο 78′ ο Ντάμιαν Σιμάνσκι της ΑΕΚ, ενώ ο Τιμοτέους Πούχατς του Παναθηναϊκού παρέμεινε στον πάγκο.

Έτσι, η Πολωνία ανέβηκε στους 3 βαθμούς και τη 2η θέση, ούσα στο -1 από την Τσεχία, η οποία «κόλλησε» (0-0) στην έδρα της Μολδαβίας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες, χωρίς όμως να μπορέσουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.
Παρόλα αυτά, παρέμειναν στην κορυφή, με τους αντίπαλούς τους την ίδια στιγμή να παίρνουν αποτέλεσμα κόντρα σε ομάδα του top 40 μετά από 9 χρόνια. Για την Τσεχία αγωνίστηκε βασικός ο Γιακούμπ Μπράμπετς του Άρη, ενώ για τη Μολδαβία πέρασε αλλαγή στο 83′ ο Βίκτορ Στίνα του Πανσερραϊκού.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου:
Μολδαβία-Τσεχία 0-0
Πολωνία-Αλβανία 1-0
(41′ Σφιντέρσκι)
Ρεπό: Νησιά Φερόε

Επόμενη αγωνιστική (17/6):
Νησιά Φερόε-Τσεχία
Αλβανία-Μολδαβία
Ρεπό: Πολωνία

Βαθμολογία:
1. Τσεχία 4
2. Πολωνία 3
3. Μολδαβία 2
4. Νήσοι Φερόε 1
5. Αλβανία 0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ