aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΑπεργιών και... σκουπιδιών συνέχεια! (pics)

Απεργιών και… σκουπιδιών συνέχεια! (pics)

Το μέτωπο των απεργιών μαίνεται στη Γαλλία και σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση συνεχίζονται όλες μέχρι την Τρίτη (14/6), όπου και προκυρήχθηκε γενική. Δείτε φωτογραφίες από τους δρόμους του Παρισιού.

Συνέδεσαν απεργίες με τρομοκρατία!

Οι απεργοί δεν κάνουν πίσω. Αρκετοί περίμεναν ότι μέχρι να έρθει η μέρα της σέντρας του Euro θα υπάρξει κάποιος συμβιβασμός, με την πίεση από όλους να αυξάνεται. Ο Ολάντ δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει πίσω. «Αν πρέπει να ληφθούν μέτρα αύριο, αυτό θα γίνει», τόνισε, ενώ ο Υπουργός Αθλητισμού Τιερί Μπραιλάρ υποστήριξε: «Κάποιοι δεν νοιάζονται καθόλου για το ότι η χώρα τους διοργανώνει ένα μεγάλο event, το οποίο δημιουργεί δουλειές και πολλά οικονομικά πλεονεκτήματα».

Η ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης σε συνδυασμό με κάποια ΜΜΕ, ήταν να συνδέσουν τις απεργίες με τον κίνδυνο τρομοκρατίας. Τα τηλεοπτικά κανάλια κατηγόρησαν τα συνδικάτα ότι δεν ενδιαφέρονται για την εικόνα της Γαλλίας και την ταλαιπωρία των εκδρομέων και κάποιοι είπαν πως με αυτά που κάνουν, εμποδίζουν τον αντιτρομοκρατικό σχεδιασμό της κυβέρνησης!

franc1

Τα σκουπίδια

Η αλήθεια είναι πως οι κινητοποιήσεις στα σκουπίδια ξεκίνησαν μόλις την Πέμπτη, οπότε η εικόνα δεν ήταν τραγική, τουλάχιστον στο Παρίσι. Σε πολλούς δρόμους τόσο στο κέντρο, όσο και στα προάστια έβλεπες μερικούς γεμάτους και κάποιες φορές ξεχειλισμένους κάδους, αλλού σκουπίδια εκτός κάδων, χωρίς όμως να υπάρχει η εικόνα των επαρχιακών πόλεων. Ουσιαστικά από Παρασκευή, ημέρα πρεμιέρας στο Stade de France, τα πράγματα αναμένεται να γίνουν πολύ χειρότερα.

Τον καθαρισμό στο Παρίσι τον έχουν αναλάβει εταιρείες εργολάβων, γεγονός που σημαίνει ότι είναι διαφορετικά τα συμβόλαια και οι εργασιακές σχέσεις, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Γαλλία. Επομένως λοιπόν ουσιαστικά η… μάχη των σκουπιδιών ξεκινάει σήμερα στη Γαλλία και μπορεί σε 24 ώρες να δημιουργήσει ανυπόφορες συνθήκες σε ορισμένες περιοχές. Η σκέψη ήταν να διατηρηθεί η απεργία μέχρι το Σάββατο και τη Δευτέρα να ξανασυνεδριάσουν, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν στο ενδιάμεσο θα βγουν για δουλειά. Τελικά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, όλες οι απεργίες θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι την Τρίτη, όταν και έχει προκηρυχθεί γενική και αναμένεται να… σταματήσουν τα πάντα!

france

Ο πονοκέφαλος των τρένων

Όπως δήλωσε συνδικαλιστής σε τηλεοπτικό δίκτυο, απαγορεύεται να γίνει γενική απεργία στα αεροπλάνα, σε τέτοιο σημείο που να ακυρώνονται πτήσεις. Επομένως στην Air France αυτό που θα ξεκινήσει από το Σάββατο είναι στάσεις εργασίας και σίγουρα θα υπάρχουν καθυστερήσεις, εκτός αν η σύγκρουση κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο και φτάσουν στα άκρα. Ο μεγάλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης όμως είναι τα τρένα. Κι αυτό γιατί οι συνεχείς μετακινήσεις που απαιτούνται από τεράστιους όγκους φιλάθλων ανάμεσα στις πόλεις της Γαλλίας δεν μπορούν να γίνουν αλλιώς, ενώ φοβούνται και για ακραίες αντιδράσεις από τον κόσμο.

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα ως επί το πλείστον κατακεραυνώνουν τα συνδικάτα, όμως υπάρχει στο Παρίσι μια αίσθηση που πηγάζει από συζητήσεις με κόσμο, ότι η ευρεία μάζα είναι μαζί τους. Παρότι τρέφουν μια γενικότερη… απέχθεια προς τους μεγαλοσυνδικαλιστές, αυτή τη φορά αισθάνονται πως ο κόσμος που βγαίνει στους δρόμους έχει δίκιο. Κι ας χρειαστεί να ταλαιπωρηθούν και ίδιοι…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ