aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΑγγλία - Δανία: Τι λέει ο κανονισμός της FIFA για τις δύο μπάλες στο γήπεδο...

Αγγλία – Δανία: Τι λέει ο κανονισμός της FIFA για τις δύο μπάλες στο γήπεδο (pic)

Η Αγγλία βρίσκεται στον τελικό του Euro, μετά την επικράτησή της με 2-1 της Δανίας και με αυτόν τον τρόπο, ξόρκισε και την κατάρα» των αποκλεισμών στους τέσσερις προηγούμενους ημιτελικούς μεγάλων διοργανώσεων (Μουντιάλ 1990 και 2018, Ευρωπαϊκά του 1968 και 1996). Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία της θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Euro.

Βέβαια, ο τρόπος που ήρθε η πρόκριση για τα «Τρία Λιοντάρια» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς το γκολ του Χάρι Κέιν προήλθε από αμφισβητούμενο πέναλτι σε ανατροπή του Στέρλινγκ.

Οχι μόνο αυτό, αλλά λίγο πριν ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι κερδίσει το πέναλτι, υπήρχαν δύο μπάλες στο γήπεδο, κάτι που φώναξε και ο πορτιέρε της Δανίας, ο Κάσπερ Σμάιχελ.

Ο κανονισμός της FIFA όμως είναι ξεκάθαρος. «Αν μία επιπλέον μπάλα, ή αντικείμενο ή ζώο εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο διαιτητής πρέπει: να σταματήσει τη φάση και να ξεκινήσει ξανά το ματς με πτώση της μπάλας μόνο εάν παρεμβαίνει στο παιχνίδι».

Η φάση ήταν στο οπτικό πεδίο τόσο του Μάκελι όσο και του βοηθού του, αλλά ο Ολλανδός διαιτητής θεώρησε πως η δεύτερη μπάλα δεν επηρέαζε το παιχνίδι, γι’ αυτό και το άφησε να συνεχιστεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ